Çiftlik Bank Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal kimdir? Karısının tüm itirafları...

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın eşi Sıla Aydın'ı boşayıp kaçtı. Sıla Soysal kocasının ardından ifşalara başladı. Çiftlikbank'ın sahibi Mehmet Aydın karısını ocak ayında boşamış. Eşi Sıla Soysal 20 yaşında ve...

Çiftlik Bank Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal kimdir? Karısının tüm itirafları...
Çiftlik Bank Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal kimdir? Karısının tüm itirafları...
GİRİŞ 03.04.2018 13:26 GÜNCELLEME 03.04.2018 13:26
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Soysal ve boşadığı ortaya çıkan eşi Sıla Soysal günün konusu oldu. Mehmet Soysal paraları da alıp firar ederken ayrıldığı karısı Sıla Aydın Soysal ortaya çıktı ve ifşalara başladı. Facebook hesabından Çiftlik Bank alacaklılarının mesajlarını yanıtsız bırakan Sıla Soysal, bir ajansa kayıtlı oyuncu olarak görülüyor. SPK raporlarına Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Soysal'ın hesabına milyon dolarlar gönderdiği yansımıştı. İşte Mehmet Aydın'ın boşayıp kaçtığı eşi Sıla Soysal ve onun ifşaları;

MEHMET AYDIN KİMDİR NEREYE KAÇTI?

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın 27 yaşında adını Türkiye'nin en genç dolandırıcısı olarak yazdırdı. Kardeşi Fatih Aydın ile birlikte Çiflik Bank'ı kuran Mehmet Aydın, paraları toplayıp firar etti. Mehmet Aydın'ın Dubai'ye oradan da Uruguay'a kaçtı. Mehmet Aydın'ın tipine bakanlar onun nasıl bu kadar büyük bir vurgun yaptığına şaşıyor. Onlar da biri de ünlü sunucu Erhan Çelik. Bugün twitterdan 'Bu tipe para kaptıran herkesin tek tek tespit edilip seçme ve seçilme hakkı ellerinden alınsa yeridir' mesajını attı. Mehmet Aydın'a kananlardan biri de eşiydi.

 

 

MEHMET AYDIN'IN EŞİ SILA SOYSAL KİMDİR

Mehmet Aydın yurt dışına kaçmadan önce eşi Sıla Soysal'ı boşadı. Mehmet Aydın'ın firar ettiğini ortaya çıkması ile birlikte konuşmaya başlayan eski karısı Sıla Soysal ocak 208'de ayrıldıklarını açıkladı. 20 yaşında olan Sıla Soysal facebook hesabında kendisini bir ajansa kayıtlı oyuncu olarak gösteriyor.

HESABINA MİLYON DOLAR YATMIŞTI 

Mehmet Soysal Çiftlik Bank'tan topladığı paraların ilk postasını eşi Sıla Soysal'ın hesabına yatırmıştı. Şahsi hesap hareketlerini inceleyen SPK, Çiflik Bank parasının 1.7 milyon lirasının Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın'ın hesabına aktarıldığını, 6 milyon TL'nin de şirketle ilişkisi tespit edilemeyen bir şahsa verildiğini ortaya çıkarmıştı.

SILA AYDIN'IN BABASI PARAYA KONDU İDDİASI

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın kayınpederinin eşinin hesabına yolladığı parala el koyduğunu iddia etmişti. Sıla Soysal ise böyle bir şey olmadığını iddia ederken 'Benim babam onu dolandırmış olsa babamın dehşet parası olurdu. Bunu bakanlar ya da devlet tarafındakiler kolaylıkla açıklığa kavuşturabilir. Ben de şikayetçi olacağım. Bu kadar insanın hakkını ödeyemem' dedi.

HESABINA MESAJ ATIYORLAR

Sıla Soysal facebook hesabında Mehmet Aydın'ın dolandırdığı kişilerin mesajlarıyla uğraşıyor. Soysal, 'Bana hakaret edenler çıkıyor, kötü konuşanlar çıkıyor. Herkes ulaşabildiği için bana yazıyor' diyerek dert yanıyor. İşte Sıla Aydın'ın anlattıkları;

OCAK 2018'DE BOŞANMA DAVASI

Benim evliliğim bitme noktasındaydı. Ocak 2018 itibarıyle boşanma davasının gerçekleştiğini söyleyebilirim. Şu an agabeyi (Fatih Aydın) ile birlikte Uruguay'a oradan da Dubai'ye kaçtıklarını biliyorum. Mehmet Aydın ile birlikte olsaydım onunla kaçardım.

EKSİK PARALAR YERİNE BİTCOİN ÜRETİYORDU

Mehmet Aydın’ın Almanya, Amerika, Azerbaycan ve Dubai’de de yatırımcıları olduğunu ve bu yatırımcılara güçlü görünmek için Dubai’de bir şirket kurduğunu anlatan Sıla Aydın “Uruguaysüreli vatandaşılığı aldığını ve orada mal edindiğini sonradan öğrendim” dedi. 

“Akhisar’da 1000, 2000 kadar bitcoin makinası vardı. Bu makinaları getirtmek için yurtdışındaki birine yüklü miktarda para göndermişti. Ancak onlara devlet el koydu. Sonrasında bunları İzmir bayisi H.C ile yurtdışından getirdiler. Ancak ne kadar getirdiklerini bilmiyorum. O dönemde Mehmet Aydın’ın bitcoin üretimine ihtiyacı vardı. Çünkü şirket adına eksik görünen paraların buradan telafi edilmesi gerekiyordu. Burada üretilen bitcoinler Mehmet Aydın’ın kendi şahsi hesabına aktarılıyormuş.”

“Mehmet Aydın’ın Dubai ile bağlantısı vardı.  Buradaki  şirketin yüzde 30’u Mehmet’in üzerine yüzde 70’i ise şirketin Türkiye Genel Müdürü N.K’nın oğlu Ü.K’nın üzerine kayıtlı. Ayrıca Almanya, Amerika, Azerbaycan ve Dubai’de de yatırımcılara kendilerini yüksek göstermek için şirket kurdurdular. Ancak oradan çok fazla gelir olmuyordu. Sonrasında Sakarya’nın Taraklı ilçesinde çiftlik kurdular. Tuzlukçu’da da bir çiftlik projesi vardı. Karacabey’de de arı çiftliği var. Boşanma aşamasında olduğumuz için  Mehmet Aydın’ın Uruguay’da süreli vatandaşlık aldığını ve mal varlığı edindiğini sonradan öğrendim. En son 3 Ocak 2018’de İstanbul’da görüştük.”

VİLLADAN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ!

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Çiftlik Bank’ın Beykoz’daki ana merkezi olan lüks villaya operasyon düzenledi. Çiftlik Bank’ın firari CEO Mehmet Aydın’ın da kaldığı 3 katlı, havuzlu lüks villadan yönetildiği belirlendi. Villadaki aramalarda Çiftlik Bank’ın ana server kayıtları ile 9 bilgisayara incelenmek üzere el konuldu.

Soruşturmada 511 milyon liralık vurgunun ardından Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın 2018 Ocak ayının başlarında Türkiye’den kaçtığı belirlendi.

Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunun ardından, şirketten alacaklı olan Seda Rabia Arslaner Silahtar’ın avukatı Figen Coşkun da önceki gün lüks villaya icra işlemi başlattı. Beykoz İcra Müdürlüğü ekiplerinin villanın girişine bıraktığı tutanakta, binanın kapısının kapalı olduğu, çilingir ve güvenlik görevlisi eşliğinde içeri girildiği belirtildi. Villada bulunan ve kayıt altına alınan eşyalar ise şöyle sıralandı: “5 adet masadan oluşan 31 sandalyeli toplantı masası, 1 adet projektör, 1 adet buzdolabı, 1 adet derin dondurucu, 2 adet fırın, 1 adet tost makinesi, çay ocağı ve kâğıt öğütme makinesi.” Tutanakta ayrıca, villanın üst katında bulunan çelik kasanın kapağının açık ve boş olduğu kaydedildi.

Firari CEO Mehmet Aydın’ın, Çiftlik Bank’ın merkezi olarak kullandığı Beykoz Acarkent’teki kiralık villanın sahibini de mağdur ettiği ortaya çıktı. Villanın sahibi Seda Rabia Arslaner Silahtar, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada kiracının Çiftlik Bank olduğunu sonradan öğrendiğini ve hemen savcılığa başvurduğunu söyledi. Villanın kirasının ocak ayına kadar düzenli ödendiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Müvekkilim taşınmazı Eylül 2017’de Fame Game Hayvancılık AŞ adlı şirkete kiralamıştır. Şubat ve mart kiraları ödemeyince, kendilerine telefonla ulaşmaya çalışmış, sonuç alamamıştır. Yasal yollara başvurma hazırlığı yaparken şirketin Çiftlik Bank olduğunu hayret ve şaşkınlık ile öğrenmiştir.”

YORUMLAR 46
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    Herif ne sut sagmis be vay anasini 700 milyon tl paraya bak lan
    Cevapla
  • Eyt 6 yıl önce Şikayet Et
    Derin bir nefes aldım ve verdim , para kaptıran lar aynısını yapın ve bir bardak soğuk su için . Afiyet olsun.
    Cevapla
  • memettttttt 6 yıl önce Şikayet Et
    dön gel memedim gel çok özledik seni memedim, #döngelmemedim
    Cevapla
  • Sahin55 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim halkımız saf değil aslında. ..akılları sıra kısa yoldan kolay para kazanmak istediler. ..ama ava giderken avlandilar..MUSTAHAKTIR bu insanlara.
    Cevapla
  • naci 6 yıl önce Şikayet Et
    Hoca Nasrettin in fıkrasındaki gibi kazanın dogurduguna inandiniz öldüğünde inanın
    Cevapla
  • M.Keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    Harika tespit..Noktayı koymuşsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...