YPG zulmünden kaçan Afrinlileri ÖSO karşıladı

Afrin'de YPG zulmünü yaşayan siviller, TSK ve ÖSO'nun kent merkezine yaklaşmasıyla kaçma fırsatını elde ettiler. TSK'nın kentin güneyinde açtığı koridordan kaçan sivilleri ÖSO çiçeklerle karşıladı.

YPG zulmünden kaçan Afrinlileri ÖSO karşıladı
YPG zulmünden kaçan Afrinlileri ÖSO karşıladı
GİRİŞ 13.03.2018 17:35 GÜNCELLEME 13.03.2018 17:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Afrin'de TSK'nın operasyonu devam ediyor. ÖSO ile birlikte ortaklaşa yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda sona gelen birlikler, Afrin'den sivilleri kurtarmak için merkezin güneyine koridor oluşturdu.

Koridordan sivillerin güvenli bölgeye transferini sağlayan ÖSO ve TSK mazlum Afrinlilerin umudu oldu. 

 

 

AKIN AKIN ÖSO BÖLGELERİNE KAÇIYORLAR

YPG'nin baskı ve zorbalıkları altında yaşam tehlikesi bulunan siviller Mehmetçik'in alanda etkin faaliyet göstermesi sonucunda Afrin merkezinden kaçışlarını gerçekleştiriyor. YPG'nin zulmünden kaçan siviller akın akın ÖSO bölgelerine doğru gidiyor. 

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR

YPG'nin zulmünden kaçıp kurtulan siviller, güneyde açılan güvenli koridordan kaçarak ÖSO bölgelerine ulaşmayı başardı. İnab köyünde ÖSO'cular tarafından karşılanan sivillere çiçekler vererek barış ve huzur mesajı verdi. 

İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Bölgeye giden sivillerin tamamı ÖSO'nun koruması altında güvenli alanlara girişlerini yaptı. Kapılarda çiçeklerle karşılanan sivillerin her ihtiyacı anında karşılandı. İlk önce sağlık kontrollerinden geçirilen sivillere, gıda ve insani yardım yapıldı. 

İHH DA BÖLGEDE

Türkiye'nin uluslararası arenadaki önemli yardım kuruluşlarından olan İHH yardım vakfı da bölgedeki sivillerin yaralarını sarmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Alanda gıda ve yaşam malzemeleri yardımı gerçekleştiren gönüllüler, çocukların yüzlerine gülümseme oluyor. 

YORUMLAR 3
  • TÜRKİYE 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrinden AYRILAN HER AİLE veya AŞİRETİN TeLeFoNu AlınSıN ve GERİDE KALAN, KAYIP ya da CANLI KALKAN yapılan/yapılacak olanlar BÖYLECE TESPİT EDİLSİN
    Cevapla
  • bilal1525 6 yıl önce Şikayet Et
    insanlık dersi No:1 kapak sayfası izlesin bütün dünya...
    Cevapla
  • celal 6 yıl önce Şikayet Et
    İHH ya desteğe devam...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı