İşte JÖH ve PÖH'lerin elindeki Afrin istihbaratı

TSK ve ÖSO’nun kuşattığı Afrin’in üç boyutlu haritaları, meskûn mahal operasyonları için insansız hava araçları (İHA) tarafından düzenli olarak güncelleniyor.

GİRİŞ 15.03.2018 05:52 GÜNCELLEME 15.03.2018 09:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Operasyonlarda ön saflarda yer alacak Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât timleri, bu haritalar üzerinden planlarını hazırlıyor. Güvenlik kaynakları, İHA’ların tespitlerinde teröristlerin kente giriş noktalarından başlayan ve kentin derinliklerine doğru kademeli olarak devam eden ‘savunma hatları’ hazırladığı bilgisini verdi.

Savunma hatlarında zırhlı araçların geçişini zorlaştırmayı amaçlayan hendek ve çukurlar, yol kenarlarına ve bina girişlerine tuzaklanan el yapımı patlayıcılar ve bubi tuzakları yer alıyor. 

KESKİN NİŞANCILAR

 

 

İstihbarat kaynaklarının bir diğer risk analizi de örgütün kent içine yerleştirdiği keskin nişancılar. Keskin nişancı teröristler için özellikle caddelere hâkim binalarda mevziler hazırlandığı tespit edildi. PYD/PKK mensubu teröristlerin tamamına yakınının sivil kıyafet kullandığı, kent merkezine yönelik harekâtta etkisiz hale getirilecek teröristlerin sivil kayıp olarak gösterilmeye çalışılacağı bilgisi de istihbarat raporlarına yansımış durumda. 

Hürriyet

YORUMLAR 9
  • Vangolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyemizin gururlari hepiniz allaha amanet olun
    Cevapla
  • ALP 6 yıl önce Şikayet Et
    İki deli bir araya gelmemeliydi.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    yukarıda yazanların gizlilikle ilgisi yok, zaten meskun mahal operasyonlarında olabileceklerin listesi gibi olmuş haber. O yüzden aman istihbari bilgiyi niye haber yapıyorlar tarzı yorumlar çok anlamlı değil.
    Cevapla
  • keke 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek bir ilkemiz ve hedefimiz olmalı.Unutmayın! Tek yol, tek çare; Milli Ekonomi, Milli Siyaset, Milli Düşünce, Milli Ordu, Milli Silah, Milli Sanayi, Milli Hukuk, Milli Eğitim, Milli Diyanet, Milli Medya, Milli Duruş, Milli Güç, Ve tek kurtuluş MİLLİ İRADE...
    Cevapla
  • Elanur 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok