Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Afrin çağrısı!

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temcilsici Federica Mogherini, TSK'nın büyük bir başarıyla devam ettirdiği Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı.

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Afrin çağrısı!
Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Afrin çağrısı!
GİRİŞ 19.03.2018 14:48 GÜNCELLEME 19.03.2018 15:29
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temcilsici Federica Mogherini Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'ndan ötürü Türkiye'yi eleştirdi. Gelişmelerden "kaygı duyduğunu" belirten Mogherini, Türkiye'yi çatışmaların hafifleyeceği yönünde güvence vermeye çağırdı.

TÜRKİYE'DEN JET CEVAP

 

 

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin, Zeytin Dalı Operasyonu’nun başından bu yana Ankara’ya, ‘Birleşmiş Milletler’in terör listesinde yer alan örgütlere odaklanılması’ telkininde bulunması Türkiye’nin tepkisine neden oluyor. Mogherini, Afrin’in Türkiye’nin kontrolüne geçmesinin ardından aynı vurguyu tekrarlayınca Türkiye’den sert tepki geldi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, sosyal medyadan Mogherini’yi sert şekilde eleştirdi.

Mogherini’nin bu açıklamalarının ardından Çelik, AB’nin Türkiye’nin Afrin’deki terörle mücadelesi hakkında baştan beri yanlış bir tutum içinde olduğunu, destek vermek yerine sadece eleştirmekle uğraştığını ifade etti. 

Çelik, sosyal medya mesajında, “Bize ‘sadece BM listesinde olan terör örgütleri ile mücadele edin’ diyorlar. BM listesinde olmayan bir terör örgütü topraklarımıza roket atarken, bununla mücadele etmek yerine, yıllarca BM’nin listeye almasını mı bekleyeceğiz?” dedi.

YORUMLAR 47
  • Önce vatan... 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa elestirip köpürüyorsa demek ki doğru yoldayız. Bunlar alismis kendilerinin yönlendiği şekil verdiği Türkiye'ye. O Turkiye eskide kaldi. Allah'in izniyle her yönden güclu bir Turkiye gorecekler artik.
    Cevapla
  • zafer42 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Iraka girdiginde,halka iskence ,yakip yiktiginda,sesiniz cikmiyordu,,sarisin cihan Afrine gelde bir bak,baskalarin agzina Bakip konusmasi kolay.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Fadime eraslan 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yapıp edip ülkemizin barış amaçlı Nükleer güce sahip olması lazım ,ancak nükleer güç olunca ülkemizin sınırları güvende olur
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ab ürür kervan yürür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu