Terör örgütüne darbe: ODTÜ ormanında yakalandı

Terör örgütünün sözde "Ankara sorumlusu" olduğu öne sürülen İlhan K, ODTÜ ormanında düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Terör örgütüne darbe: ODTÜ ormanında yakalandı
Terör örgütüne darbe: ODTÜ ormanında yakalandı
GİRİŞ 20.03.2018 17:10 GÜNCELLEME 20.03.2018 17:12
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DHKP-C'nin sözde "Ankara sorumlusu" olduğu iddia edilen İlhan K, polis tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ormanında düzenlenen operasyonla yakalandı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C'nin sözde "Ankara sorumlusu" olduğu değerlendirilen İlhan K'nin (34) bir süredir ODTÜ'ye ait ormanlık alanda saklandığını belirledi.

Savcılıktan alınan izinle söz konusu alanda operasyon düzenleyen ekipler, İlhan K'yi gözaltına aldı. Polise direndiği için kelepçelenerek etkisiz hale getirilen İlhan K, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelinin, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından terör örgütü kurma ve yönetme ile üç ayrı suçtan daha arandığı öğrenildi. Beraberindeki bir kadın ile 2013 yılında da gözaltına alınan İlhan K'nin üzerinde iki tabanca ve çok sayıda mermi çıkmış, zanlıların adreslerinde yapılan aramada, o dönemde başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Keçiören'deki konutunun krokileri bulunmuştu.

 

İlhan K'nin bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği ancak örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü, bu nedenle uzun zamandır yerinin belirlenmesi için çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

YORUMLAR 118
  • Ali Ulvi 6 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ ve BOĞAZİÇİ buralara da bir Çınar Yaprağı operasyonu acilen gereklidir.
    Cevapla
  • TürkMücahid 6 yıl önce Şikayet Et
    O, Ormanı didik didik arayın !!!
    Cevapla
  • sonbaybars 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha ODTÜ ormanında gizlenmiş ha siz gizlemiş siniz neden teröristin yüzünü buzluyor gizliyorsunuz bir daha yakalanmasın diye mi
    Cevapla
  • zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    bu 60 lı yıllardan kalma lar yönetiyor demek ki bu örgütü
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Mürekkep Yalamışa Benziyor, Okulun Çevresinde Dolaştığından Olacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme