Almanya dan küstah 'Afrin' açıklaması

Alman hükümeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü YPG'ye karşı Afrin'de yürüttüğü operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Almanya dan küstah 'Afrin' açıklaması
Almanya dan küstah 'Afrin' açıklaması
GİRİŞ 21.03.2018 15:17 GÜNCELLEME 21.03.2018 16:32
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Hükümet sözcüsü Ulrike Demmer bugün bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, sivil toplumun güvenliği ve kentten kaçan çok sayıda mülteci hakkında endişeleri ileri sürerek, "Türk ordusunun Afrin kentinin büyük bölümünü kontrol altına alması haberlerini giderek artan endişeyle izliyoruz" dedi.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Rainer Breul, Türkiye'nin sınırları ile ilgili olarak "haklı güvenlik çıkarları olduğunu" ancak Ankara'nın eylemlerinin "orantılı sınırlar içinde kalması gerektiğini" belirtti.

Breul, "Özellikle son gelişmeler ışığında, Türkiye'nin eylemlerinin gerekliliği ve orantılı olup olmadığı konusunda önemli şüphelerimiz var" dedi.

YORUMLAR 67
  • IYI 6 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı ordusu güzel bahane bulmuştu, kendi yarattıkları isid ve onlara savaş diye müslüman halkları hedef almışlardı, şimdi oyunları bozuldu.
    Cevapla
  • alii 6 yıl önce Şikayet Et
    yemişim sizin orantınızı be ,Teröristler kundaktaki bebeğe Silah Sıkması Orantılımı peki
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya yıllardır pkk ya niye kucak açtın niye besledin sen kendinden endişe duy doğu almanya batı almanya deyip berlin duvarını geçeni öldüren kendi halkına zulüm eden sen değilmiydin ne çabuk unuttun bunları
    Cevapla
  • izmir doğru söyler 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya bizim ypg ve pkk temizleyip halkın kendi topraklarına kavuşmasından endişe duyacağına 500 bin suriyelinin ölmesinden keşkem endişe duysaydın o zaman niye 1 tane sesin çıkmadı
    Cevapla
  • Burdayiz. 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların avrupanın korkusu tüm bölge halkı Türkiye'yi istiyecek olmasından dolayı, kendilerine pay kalmıyacağı korklusudur, avrupanın korkusu, Türk adaletini gördüler, sabredin dünya polisi Türkiye geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti