13 ilde 'Sızıntı' operasyonu Üst düzey isimler...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullah Gülen’in kitaplarının yayıncısı Işık Yayıncılık’a yönelik operasyon başlattı.

13 ilde 'Sızıntı' operasyonu Üst düzey isimler...
13 ilde 'Sızıntı' operasyonu Üst düzey isimler...
GİRİŞ 23.03.2018 08:30 GÜNCELLEME 23.03.2018 09:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kaynak Holding'e bağlı olarak faaliyet yürüten ve “Sızıntı”, “Aksiyon” gibi dergileri çıkaran Işık Yayıncılık'a yönelik ikinci dalga operasyon başlatıldı.

15 İLDE 55 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Polis, Işık Yayıncılık şirketi yöneticilerinin, diğer bankalardan kredi çekip Bank Asya’ya yatırdığını, FETÖ/PDY örgüt elebaşısının kitaplarının yayıncısı olan şirketin bir çok üst düzey örgüt mensubunun göstermelik çalışan olarak SGK kayıtlarının yaparak bu maske altında örgütsel faaliyetlerini yürüttüğünü ifade etti. Şirkete yönelik 13 ilde 55 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu açıklandı.

VAN'DA DA OPERASYON

Van merkezli 15 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün asker yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. 

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün asker yapılanmasına yönelik soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce 22 Mart 2018 günü Van merkezli 15 ilde eşzamanlı yapılan operasyonda; Kara Kuvvetleri ve jandarma personeli 8 muvazzaf asker ve 4 eski asker olmak üzere toplam 12 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 2 sivil ile 2 muvazzaf asker olmak üzere toplam 4 firari şahsın yakalama çalışmaları devam etmekte olup, gözaltına alınan şüpheli şahısların işlemleri devam etmektedir” denildi. 

 

 

YORUMLAR 7
  • Atsız 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha anca mı?
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    sızıntı diye birşey mi kaldı. hala neyin peşinde bu ahmak geri zekalılar. ulan milleti yıllarca o boş ne olduğu anlaşılmayan ve okunmayan dergileri sattınız. olmadı himmet dediniz, zimmete geçirdiniz. gazete dediniz, okunmayan paçavra oldunuz neyin peşindesiniz hain köhnemiş satılık köleler. bırakın milletin peşini de bu millet kendine gelsin. o haşhaş içirdiklerinize söyleyin hepsi kodese girip çürüyecekler.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok temizliğe devam inş.
    Cevapla
  • paranoya 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir bitin bir bitin herkes rahat etsin
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    çok geç kaldılar bu saatte bilgi mi kalır döküman mı kalır hepsini yakmışlardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı