MÜMDER'den Türkiye'de bir ilk!

MÜMDER'in düzenlediği 2017 Kudüs Rehberi Yetiştirme Projesi Sertifika Programı Marmara Üniversite İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

MÜMDER'den Türkiye'de bir ilk!
MÜMDER'den Türkiye'de bir ilk!
GİRİŞ 25.03.2018 20:00 GÜNCELLEME 25.03.2018 20:05

Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği'nin (MÜMDER) düzenlediği 2017 Kudüs Rehberi Yetiştirme Projesi Sertifika Programı, Marmara Üniversite İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Program MÜMDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem CEYLAN açılış konuşmasıyla başladı.

MÜMDER ;ŞAMLI MARANGOZUN MESCİDİ AKSA İÇİN MİNBER YAPMA GÖREVİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI İFADE ETTİ.

Adem CEYLAN Kudüs'ün ve Kudüs Rehberi Yetiştirme Projesinin Ümmet için öneminden bahsetti.

Selahaddin Eyyübi zamanında marangozun Mescidi Aksa için ancak minber yapabildiğini ifade ederek Tüm müslümanların Mescidi Aksa için minberlerini hazırlamaları gerektiğine vurgu yaparak MÜMDER in ve Marmara Üniversite Ögrencilerinin minberlerini bu proje vesilesiyle hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti.

 

 

ADEM CEYLAN GENCLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NA TEŞEKKÜR ETTİ

2017 deki projeyi Derneğin kendi imkanlarıyla başarıyla yerine getirdiklerini ifade eden Dernek Başkanı Adem Ceylani 2018 yılındaki yeni projeye destek oldukları için Genclik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti.

ABDULFETTAH EL AWAİSİ DEN MÜMDERE TEŞEKKÜR

Prof.Dr. Abdulfettah El AWAISI söz aldı. Konuşmasında Kudüs'ün Müslümanlar ve İslam alemi için öneminden bahsederek MÜMDER in bu projesini ilk duyduğunda bir hatırasını anlatarak MÜMDER e teşekkür etti.

Filistinde Üniversitedeyken 1978 yılında Avrupalıların Yahudi gençlere Kudüs Rehberi yetiştirmek üzere Mescidi Aksada egitim verdiklerini ancak o yıldan bu yana Müslümanların böyle bir projeyi yapmalarını özlemle beklediğini ve bu projenin çok önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.



Okumanın Kur'an ın ilk emrinin oldugu ve bu yüzden Müslümanların öncelikli yapması gereken eylemin okuma sonrasında tefekkür etmek, fikirler oluşturmak ve bu fikirleri kitaplaştırmanın gerekliliğinden bahsetti. Selahaddin EYYUBİ'yi yetiştirecek bilgelere ihtiyacın oldugunu ve bunu okumayan, düşünmeyen bir neslin yapamayacağını dile getirdi. 

Ayrıca Trump ın Kudüs kararından sonra Müslümanların mitingden ileri gidemediklerini olması gerekenin bu mitinglerin  bilgiye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. 

Prof.Dr. Abdulfettah Kudüs'ü özgürleştirmek istiyorsak yolunun ilim ve marifetten geçtiğini. Bunun için üzerimizde büyük bir yükün olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.

Sonrasında MÜMDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem CEYLAN ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil BOZ tarafından Prof.Dr. Abdulfettah El AWAISI'ye günün anlamına binaen hediye takdim edildi.

Prof.Dr. Abdulfettah El AWAISI'nin konuşmasından sonra 2017 Kudüs Rehberi Yetiştirme Projesi kapsamında Kudüs'ü ziyarete giden öğrenciler ile ilgili sinevizyon sunumu yapıldı. Sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Sonrasında duygu ve düşüncelerini dile getirmek isteyen öğrencilere konuşma yaptırıldı. Yurt dışında olan öğrencilere telefon ile bağlanıldı. Grup Dosthane'nin ezgi dinletileri ile programa son verildi.

Projenin Amaç ve Hedefleri

“Kudüs Rehberi Yetiştirme Projesi” Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından geliştirilmiş olup, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destek ve katkılarıyla yürütülmektedir.

İslam medeniyetinin kutsal şehirlerinden biri olmasına ragmen, Kudüs’ün önemi ne yazık ki gençlerimize henüz tam manasıyla aktarılmış değildir. Halbuki milli ve dini kültürümüzün köşe taşlarından sayılan Kudüs aynı zamanda bir Osmanlı mirasıdır; geçmişte olduğu gibi gelecekte de tarihi varoluş gayemizi belirleyecek olan önemli bir faktördür. İşte bu proje kapsamında yetiştirilecek rehberlerle hem gençlerimizin Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki mevcut bilgi eksikliği giderilecek hem de bu kadim şehrin tarihi, kültürel ve siyasi gerçeklerini Kudüs’ü ziyaret etmek isteyenlere aktarabilecek bilgili rehber ihtiyacı belli ölçüde karşılanmış olacaktır.

Kudüs Rehberi Yetiştirme Projesi’nin öncelikli hedeflerini iki başlık altında sıralamak mümkündür:

1. Ülkemizde, Kudüs’ün bilinirligini artırmak ve uzman kişiler yetiştirmek: Proje ile üniversite öğrencileri arasından seçilen gençlerimize Kudüs hakkında teorik ve pratik bilgi verilmesi ve onların birer uzman olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

2. Ülkemizden Kudüs’e düzenlenen turlar için yetişmiş rehber ihtiyacını karşılamak: Seyahat firmalarının Kudüs tarihiyle ilgili yetkin rehber bulmadaki zorlukları da dikkate alınarak oluşturulan bu proje ile söz konusu eksikliğin nitelikli bilgilere sahip bireylerin yetiştirilmesi suretiyle kapatılması hedeflenmektedir. Böylece üniversiteli gençlerimize belli bir konuda iş imkanı da sağlanmış olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir