Kudüs Kısa Film Yarışmasının sonuçları belli oldu

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Kudüs Kısa Film Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Kudüs Kısa Film Yarışmasının sonuçları belli oldu
Kudüs Kısa Film Yarışmasının sonuçları belli oldu
GİRİŞ 27.03.2018 15:48 GÜNCELLEME 27.03.2018 17:28

İmam hatip ortaokulları, liseleri ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni yarın İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılacak. “Kudüs’ün sahibi var” isimli ödül töreninde 10 öğrenciye Kudüs ziyareti hediye edilecek.

ÖNDER Kültür Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen yarışmanın çağrısı bundan 3 ay önce yapıldı. Gençlerin Kudüs meselesine vakıf olması, Kudüs’ü tanıması ve bu yönde bir bilinç geliştirmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya öğrenciler tarafından onlarca eser gönderildi. 

 

MARŞ, ŞİİR, SERGİ...

Ödül alan eserlerin açıklanacağı ve ilk gösterimlerinin yapılacağı, “Kudüs’ün sahibi var” ödül gecesinde, gençler tarafından ezgi ve marşlar ile şiir dinletileri de icra edilecek. Ayrıca törende karikatürist Necmettin Asma’nın Kudüs’ü konu alan eserlerinden oluşan bir karikatür sergisi de düzenlenecek. ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu’nun da katılımcılara hitap edeceği gece, ödüllerin takdimi ile son bulacak.

10 ÖĞRENCİ KUDÜS YOLCUSU

Kudüs kısa film yarışmasına gönderilen eserler, uzun müzakereler sonucunda jürinin çalışmalarıyla belirlendi. Jüride Zekeriya Özberk, Selma Hacıosmanoğlu, Gülcan Tezcan, Derda Yasir Yenal ve Oktay Berber yer alıyor.

Ortaokul öğrencilerinden üç, lise öğrencilerinden dört ve üniversite öğrencilerinden üç kişinin eserleri ödüle layık görüldü.

Ödül alan öğrencilere Kudüs ziyareti hediye edilecek.

Tüm katılımcılar ise Kudüs kitaplarından oluşan bir kitap setinin sahibi olacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor