AK Parti Milletvekili Fatma Benli kimdir? Aslen nereli, kaç yaşındadır?

Bütçe görüşmeleri esnasında tanıştığı bürokrat Uğur Yalçın ile hayatlarını birleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli kimdir? Nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstlendiği ve 29 Mart tarihinde dünya evine giren isim Fatma Benli aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Fatma Benli'nin biyografisi...

AK Parti Milletvekili Fatma Benli kimdir? Aslen nereli, kaç yaşındadır?
AK Parti Milletvekili Fatma Benli kimdir? Aslen nereli, kaç yaşındadır?
GİRİŞ 30.03.2018 15:17 GÜNCELLEME 30.03.2018 15:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, 29 Mart tarihinde bürokrat Uğur Yalçın ile evlilik aktini gerçekleştirdi. Bütçe görüşmeleri esnasında birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bularak bürokrat Uğur Yalçın ile hayatını birleştirmesinin ardından Fatma Benli kamuoyu tarafından merak edilen ve sorgulanan isimlerden biri haline geldi. Fatma Benli'nin yaşı, nereli olduğu, eğitimi, mesleği ve hayatına dair ayrıntılı bilgiler yoğun bir şekilde araştırılmaya devam ediyor. Peki, düğün organizasyonu Ankara Grand Otel'de gerçekleşen ve nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı isim Fatma Benli kimdir? Nikahını  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın kıyması sonrasında Uğur Yalçın ile dünya evin giren Fatma Benli aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Fatma Benli'nin detaylı biyografisi...

FATMA BENLİ KİMDİR?

 

 

Fatma Benli 1 Ocak 1985 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Aslen Kastamonulu olan Fatma Benli’nin anne adı Huriye, baba adı ise Nuri’dir.

Fatma Benli, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayarak mezun oldu.

fatma

Avukat ve arabulucu olan Benli, 28 Şubat sürecinde yarım bırakmak zorunda kaldığı yüksek lisans eğitimini 2015 yılında tamamladı.

25 ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olan Fatma Benli, iyi derecede İngilizce dil bilgisi bulunmaktadır.

fatma benli

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu başkan vekili olan Fatma Benli, NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Delegasyonu üyesidir.

İfade hürriyeti, din özgürlüğü, başörtüsü yasağı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Tasfiye Edilmesine Dair Sözleşme (CEDAW), kadına karşı şiddet, töre cinayetleri, mal rejimleri ve insan haklarına ilişkin çeşitli alanlarda kitap, kitap bölümü ve makaleler yayımladı.

TBMM Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu başkan vekili ve Tutuklu ve Hükümlü Hakları Komisyonu üyesidir.

fatma

Harvard Hukuk Fakültesi ile Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Kaldırılması Komitesi (CEDAW) dahil yurt dışında ve Türkiye'nin yedi bölgesinde insan hakları konulu çok sayıda konuşma yaptı.

Uluslararası Hukukçular Birliği’nin Türkiye Temsilcisi görevini, üç dönem gerçekleştirdi. 15 seneyi aşkın bir süre çeşitli kadın ve hukuk derneklerinin yönetim kurullarında görev üstlendi.

fatma benli

İnsan hakları çalışmaları nedeniyle 2009 yılında Georgetown Üniversitesi tarafından yayımlanan The Most Influantial Muslims "Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı" listesinde İslami Kalkındıran ve geliştiren isimler arasında “üniversitelerde başörtüsü mücadelesinde etkin ve etkili kadın hakları savunucusu ve avukat” şeklinde yer aldı.

2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İnsan Hakları Kurulu Üyeliğine atandı. 2013 yılında 63 kişilik Akil İnsanlar arasına seçildi. Karadeniz Grubu Sekreteri olarak görev yaptı.

fatm

YORUMLAR 1
  • pes haber 7 5 yıl önce Şikayet Et
    28 şubat sürecinde yüksek lisans eğitimini bıraktı deniliyor,12 yaşındaykenmi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu