Boğaziçi Üniversitesi'nde mail skandalı!

Son dönemde çeşitli olaylar ve 11 öğrencinin gözaltına alınmasıyla gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi'nde yeni bir 'mail skandalı' yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde mail skandalı!
Boğaziçi Üniversitesi'nde mail skandalı!
GİRİŞ 31.03.2018 03:20 GÜNCELLEME 31.03.2018 03:21
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Üniversitenin bütün öğrenci ve akademisyenlerle mail iletişimini yaptığı 'ÖBIKAS' sistemi üzerinden son dönemdeki olaylara atıf yapılarak 'Boğaziçi kültürünü ayaklandırmak için birlik olma' çağrısı içeren bir mail atıldı. Dakikalar sonra aynı sistem üzerinden öğrenci ve akademisyenlere bu mailin Rektörlük onayı olmadan atıldığı ve dikkate alınmaması gerektiğini belirten bir mesaj geçildi. 

 

 

"MAİLİ DİKKATE ALMAYIN"

Daha sonra bütün akademisyen ve öğrencilere 15.51'de 'Az önce atılan maili lüffen dikkate almayınız' uyarısıyla şu mesaj geçildi: 

"Az önce atılan mail rektörlük onayına sunulmadan atılan bir mail olup üniversitemizin düşüncelerini temsil etmemektedir. Rektörlük içerisinde meydana gelen bu karışıklığın sizlere yansımasından özür dileriz." 

Rektörlüğün bu konuyla ilgili idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

AYNI MAİL YİNE GELDİ

Aynı mail sisteminden 17.01’de öğrenci ve akademisyenlere Rektörlük adına bir mail daha geldi. Mailde bu kez şu ifadeler yer aldı: 

“30 Mart 2018 Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Kayıt İşleri Birimi’nin e-mail sisteminden bir sızma sonucu gönderilen “Üniversitemizde Yaşanan Son Olaylar Üzerine’’  ve “Az önce atılan maili lütfen dikkate almayınız!’’ başlıklı iki ayrı mesaj, üniversitemizin herhangi bir birimi tarafından hazırlanmamış ve gönderilmemiştir. Sistemlerimize yapılan bu saldırının sorumluları hakkında gerekli tespit ve soruşturma işlemleri başlatılmıştır.”

Ancak bu açıklama üniversitenin resmi internet sitesinde veya sosyal medya hesaplarında yer almadı.

YORUMLAR 27
  • Ggggg 5 yıl önce Şikayet Et
    Buraları terörden temizlemek için hokumet hala ne bekliyor. abd izin mi vermiyor. 15 temmuz davataniasahip çıkan kar bu arada göreve hazır. Yeterli tesis tiyo versin. Ortadogu ege Boğaziçi hala rektör atamaları bile sikintili. Dış temizlikten önce iç temizlik gerek.
    Cevapla
  • ÖZCAN BAŞBUĞ 5 yıl önce Şikayet Et
    YÖK uyumaya devam ediyor.Böyle kirli oyunlar oynanırken bir şey yapmadan bekliyor. İhanet, fikir özgürlüğü olamaz SAYIN YEKTA SARAÇ.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni hedef Boğaziçi mi?
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    mail hangi ıp hattından girilmiş bulun birileri ayaklanma çağrısı yapmış derin yapıya çalışan elemanlar var bunları bulun verin cezasını
    Cevapla
  • Bu nasıl iştir 5 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitenin güvenlik sistemi bu kadar kötü olabilirmi rektörlük üniversitenin kontrolünde değil galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı