Ankaralılara kötü haber: En az iki gün sıkıntı var

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, metroda bakım esnasında yaşanan kazayı yerinde inceleyerek “Hasar biraz büyük. En az iki gün sıkıntı var” dedi.

GİRİŞ 31.03.2018 12:19 GÜNCELLEME 31.03.2018 12:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ankara'da Kızılay-Batıkent istikametinde seferler başlamadan önce bakım çalışması yapan iki metro treni, Ulus makas bölgesinde kaza yapmıştı. Kaza sonucu vagonlarda ağır hasar oluşmuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna kaza yerinde incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tuna, “Hamdolsun böyle bir kazada can kaybı ve yaralanmanın olmaması tesellimiz. Ama inşallah bu kazadan tamiratı da, bakımı da hızlı bir şekilde gerçekleşince de tekrar normal seferlerin dönmesi için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

''PAZARTESİYE YETİŞTİRMEYE GAYRET EDİYORLAR''

“Hasar biraz büyük. En az iki gün sıkıntı var” diyen Tuna, “İncelemeler devam ediyor. Bu hasarın incelemeleri neticesinde iki günden fazla bir süreye de belki etki edebilir. Onu da otobüs seferlerimizle takviye edeceğiz. İstenmeyen bir kaza ve tesellimiz de bir can kaybı olmaması” dedi.

Onarım süresiyle ilgili soru üzerine Tuna, şöyle konuştu:
“Şu anda çalışmalar devam ediyor. Pazartesi gününe yetiştirmeye gayret ediyorlar. Daha altından raylardaki hasarların tamiratının ne kadar süreceğini tren vagonuna baktıktan sonra göreceğiz. Bunun neticesinde ne kadar sürede tamiratın yapılacağı da ortaya çıkmış olacak. Temennimiz az hasar çıkmış olması, Pazartesine de yetiştirmiş olmamız.”

EK SEFERLER YAPILIYOR

Yolcu taşımacılığı sırasında böyle bir kazanın mümkün olmadığını vurgulayan Tuna, “Çünkü otomatik olarak onların birbirine yaklaşmaları sınırlı. Burada deneme seferlerinde bir ihmalden dolayı kaza olmuş. İçinde yolcu olması halinde mümkün değil böyle bir kaza. Bu deneme seferleri sırasında ihmalden dolayı olan bir kaza” şeklinde konuştu.

Tuna, sözlerine şöyle devam etti:

“Otobüslerle bugünden itibaren ek seferleri yapılacak. Vatandaşlarımızın taşımacılıktaki sıkıntılardan asgari etkilenmesi için çaba sarf ediyoruz. İlla ki bir etkilenme olacak ama bunu asgariye indirmek için otobüs seferlerimizle takviye edeceğiz.”

Kaza nedeniyle metrolar sadece İvedik'e kadar çalışırken, Sincan OSB- Batıkent arasında ve Batıkent-İvedik arasında metro seferleri devam ediyor. Ankara'daki metro seferleri sadece İvedik-Kızılay arasında yapılamıyor. Buradan vatandaşlar EGO otobüsleriyle Kızılay'a taşınıyor.

YORUMLAR 19
  • Mersinli Sevcan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde özellikle büyük şehirlerde ulaşım çok pahalı zaten askeri ücretle aç yaşamaya çalışıyoruz
    Cevapla
  • hakan altan 6 yıl önce Şikayet Et
    Gidin artık badem bıyıklılar yaa
    Cevapla
  • memur adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Başkanımıza sesleniyorum ankarada ulaşım çok pahalı. Aktarmalı olarak bir yere gidip gelmek 8tl günlük iş için gidip gelen vatandaşlar var aylık 300 400 tl yol parası tutuyor adamın aylk kazancı ne ki 400 yola ayırsın ? Ankarada ulaşım sosyal ihtiyacı karşılamak için mi Kâr elde etmek için mi sağlanıyor başkanım ?
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    20 yildir ilk defa kaza oldu metroda
    Cevapla
  • m3hk 6 yıl önce Şikayet Et
    Tam otomatik sistemdeki kaza ihmaldir kaza değildir. Zaten bakım sırasında olmus. Metrounun hic durmayacak sekilde dizayn edilmesi lazım. sonradan metro bu kadar olur.
    Cevapla
  • mekkeli yasir 6 yıl önce Şikayet Et
    3 oldu bu
    Cevapla
  • Erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'nın başkente yakışır hizmetlere ihtiyacı var...Mevcut durum çok yetersiz, çok başarısız. Belediye'nin daha çoook fırın ekmek yemesi lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı