İstanbul Valiliği'nden 'çakar' uyarısı!

Valilik, geçiş üstünlüğüne sahip olmayan araçlardaki ışıklı ve sesli uyarı cihazlarının söktürülmesi uyarısında bulundu.

İstanbul Valiliği'nden 'çakar' uyarısı!
İstanbul Valiliği'nden 'çakar' uyarısı!
GİRİŞ 06.04.2018 14:04 GÜNCELLEME 06.04.2018 14:08
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanlığına, 39 ilçe kaymakamlığına, İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Jandarma Komutanlığına, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazıyla geçiş  üstünlüğüne sahip olmayan araçlardaki ışıklı ve sesli uyarı cihazların  söktürülmesini istedi. 

Vali Vasip Şahin imzasıyla gönderilen yazıda, 2918 sayılı Karayolları  Trafik Kanunu'nun 71. maddesi ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 141. maddesi  ile geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ve bu hakkın hangi hallerde ve ne şekilde  kullanılacağının hükme bağlandığı hatırlatıldı.

 

 

Yoğun araç trafiğine sahip İstanbul'da geçiş üstünlüğü hakkına sahip  olmadığı halde bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlara mevzuata aykırı  olarak ışıklı ve sesli uyarı cihazlarının takıldığı ve başta emniyet şeridi  ihlalinde bulunularak, trafik seyrinin tehlikeye düşürüldüğü, bu hakkı kullanmak  durumunda olan ambulans, itfaiye, polis araçları gibi araçların zamanında  gidecekleri yere ulaşamamaları sonucunda da yine can ve mal kayıplarına neden  olduklarının, vatandaşlardan valiliğe intikal eden şikayetlerden ve yapılan  denetimlerden tespit edildiği aktarıldı.

Yazıda, şöyle denildi:

"Trafik güvenliğine yönelik can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla  kurumunuza ait geçiş üstünlüğüne sahip olmayan araçlarda varsa bulunan ışıklı ve  sesli uyarı cihazların bir an önce söktürülmesini, geçiş üstünlüğüne sahip  araçlardaki ışıklı ve sesli uyarı işaretlerinin mevzuata uygun hale getirilmesi  ve görev hali dışında bu işaretlerin kullanılmamasına özen gösterilmesi, emniyet  birimlerince denetim yapılarak titizlikle takip edilmesini, gerekli tedbirleri  almayan, ihmal ve suistimali tespit edilen görevliler hakkında idari ve adli  işlemlerin kararlılıkla yapılacağının bilinmesini ve herhangi bir aksaklığa mahal  verilmemesini önemle rica ederim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • lpg 6 yıl önce Şikayet Et
    oldu adamlar açığa alınsın. zor sökerler. biraz arkalarında durun bak bir tane araba bırakıyorlar mı.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    para cezasını beş bin tl kes bak bir daha evden dışarı çıkmaz bu cahil insanlar bir de şu abart eksoz takanları takibe alsalar veya biz vatandaşlara güvenip whatsapp hattın dan görevimizi yaparız polis arkadaşlara da fazla iş kalmaz bu güzel memleketim de çok sorun var yol kaldırımlar işgal altında ..........
    Cevapla
  • hasan mulla 6 yıl önce Şikayet Et
    artık bu ülkede polisin 100 tl lik bi cezayı kesmesi bile zor bi durum olmuşken ceza yazdı diye açığa alınmışken 5000 tl lik cezayı nasıl kessin veya kesti diyelim sonunu dusunemiyorum
    Cevapla
  • ÇÖZÜM 6 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm Hiç kimseye ayrıcalık tanınmamasıdır. POLİS SADECE GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞE SAHİP ARAÇLARI EMNİYET ŞERİDİNDEN GEÇİRSİN, GERİSİNİN ÇAKARLARINI OLAY YERİNDE HEMEN SÖKTÜRSÜN VE 5000 TL CEZAYI ANINDA GEÇİRSİN.
    Cevapla
  • KESİN ÇÖZÜM 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir sürü alt düzey seviye insan, sen benim kim olduğumu biliyor musun deyip üst seviye olduğunu iddia ederse ne yapacağız onu söyleyin. Yoksa polis görevini yapar sıkıntı yok. Çakarlı aracı durduran polis açıkta değil mi kardeşim.
    Cevapla
  • aslı 6 yıl önce Şikayet Et
    alt düzey seviye insan ne demek oluyor ? ezikmisin
    Cevapla
  • Kim 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen benim kim olduğumu biliyor musun derlerse, Sonra da açığa alınırsak ne olacak ama?
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bence öyle diyenin sıkın kafasına gitsin öylelerinden vatana hayır gelmez..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi