CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 27 Mart 2018'de Meclis'teki grup toplantısında bazı vekiller için neden hapiste diye soruyor. Cevabı yine içerdeki vekiller kendi ağızlarıyla belirtmişler.

İşte Kılıçdaroğlu’nun ‘neden tutuklu?’ diye sorduğu bazı milletvekillerinin tutuklanmasına neden olan sözleri;

SELAHATTİN DEMİRTAŞ:

HDP eski eşbaşkanı Demirtaş bir konuşmasında “'Öcalan posterini asamazsınız.' Onu diyenlere açıkça sesleniyoruz; Siz ne diyorsunuz be! Biz bu meydana Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini… “ demişti. 

FİGEN YÜKSEKDAĞ

HDP eski eşbaşkanı Figen Yüksekdağ da “Biz sırtımızı Rojava’ya, Kobani’ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ’ye, PYD’ye dayıyoruz” sözlerini sarf etmişti. 

ABDULLAH ZEYDAN 

HDP Milletvekili Abdullah Zeydan da bir konuşmasında ‘PKK, Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye’yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK’nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar.’ İfadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Harun 08.04.2018 00:05
    Kilicdaroglunu niye icerde dediklerinin yaninda gormek diliyoruz. Bu kadar acik terror propagandasi yapan biri kim olursa olsun rahat rahat disarda dolasmasi ne kadar garip bir celiskidir.
  • nazli 07.04.2018 10:13
    birakin hdpeyle ortaklik yapsin bu ortaklik ak partiye yarayacak halk hdppeyle ortaklik yapan bir partiye oy vermez*< *<
  • f.b. 07.04.2018 09:54
    atatürkün partisi teröristlerle omuz omuza yazık yazık
  • Açık net! 07.04.2018 02:23
    Bu teröristler ,bizi kendimize getiriyor. Bizi daha diri ve sağlam tutuyorlar . Bunlardan daha da güçlenip çıkacağız. Beyinleri gıdık bunların. Sadece Allah(c.c.) çevirebilir kalplerini. Allah (c.c.) Hidayet versin, Akıl fikir versin inşallah.
  • Mustafa 07.04.2018 00:49
    Eline,beline ve diline sahip olamayanların sonu budur.
Daha fazla yorum görüntüle