İBB, en fazla taşeron alan üçüncü kurum oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri bünyesinde çalışan taşeron işçiler kadrolu olmanın sevincini yaşıyor.

İBB, en fazla taşeron alan üçüncü kurum oldu
İBB, en fazla taşeron alan üçüncü kurum oldu
GİRİŞ 07.04.2018 20:05 GÜNCELLEME 07.04.2018 20:07
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

2 Ocak 2018 tarihinde başlayan süreç içerisinde bakanlığın belirlediği başvuru, sınav ve güvenlik soruşturma aşamalarını başarılı tamamlayan 21.978 işçi kadro hakkı kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplamda 21.978 taşeronu kadroya alarak kamu kurumları içerisinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonra çalışana kadro veren üçüncü kurum oldu.

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin onaylanmasının ardından başlayan süreçte İBB ve iştirak şirketlerinde 22.205 taşeron işçi kadroya geçmek için sınava girdi. Emeklilik, işten ayrılma, sınava girmeme gibi nedenlerle 67 kişi, güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan 160 çalışan dışında başvuru, sınav ve güvenlik soruşturması süreçlerini başarılı tamamlayan 21.978 taşeron işçi kadroya geçmeye hak kazandı.

 

 

İBB bünyesinde, 13.558 aday 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle kadrolu olmaya hak kazandı. İSKİ’de 3.013 aday ise sınavda 50 ve üstü puan alarak kadrolu oldu. İETT’de taşeron olarak çalışan 901 işçi de sınavda başarılı olarak kadrolu olmanın mutluluğunu yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinde 4.506 taşeron işçi kadroya geçti

YORUMLAR 18
  • KIR 5 yıl önce Şikayet Et
    4 yıllık Üniversite okuyupta taşeron olarak çalışanda var önyargılı konuşmayaın ayrıca 4 d kadrosu verilmyr iştirak şirketine bağlı oluyor ve bunlar mezuniyet derecesine bağlı oluyor.İkramiye 4 d kadrosu yok yani onlarda ekmek parası için çalışıyorlar
    Cevapla
  • ..mali 5 yıl önce Şikayet Et
    sinavsiz girip 657 olduk diyolar.kpss + kurum ici sinav + mulakat asamalarindan gecip zar zor gece gunduz kafa patlatarak memurluga girmisken bole kolaydan lise bitirip memur olduk demeleri bana dokundu be.
    Cevapla
  • erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    eee ibb de %70 e takılan şöförlerde geçtimi
    Cevapla
  • Nihat Özay 5 yıl önce Şikayet Et
    Kiralık Şoförler Kadro dışı kaldı bekliyoruz
    Cevapla
  • Pars 5 yıl önce Şikayet Et
    nihat abi muhammed ben nassın :D
    Cevapla
  • Nurgül 5 yıl önce Şikayet Et
    slm bizlerde umutla bekledik ama olmadı biz fahri kuran kursu hocalarıyız,halendaha bekliyoruz kadro alan kardeşlerimize hayrlı olsun darısı bizlerin başına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı