Parkison perküsyonla buluştu! Dünya rekoru kırıldı

Beyin pili ameliyatı olan 329 kişi Dünya Parkinson Günü öncesinde aynı salonda buluşarak ‘Guinness Dünya Rekoru’na imza attı.

Parkison perküsyonla buluştu! Dünya rekoru kırıldı
Parkison perküsyonla buluştu! Dünya rekoru kırıldı
GİRİŞ 07.04.2018 22:05 GÜNCELLEME 07.04.2018 22:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Parkinson hastalarının ‘büyük buluşması’ gerçekleşti, 329 hasta aynı salonda buluşarak Türkiye’de tıp alanındaki ilk Guinness rekoruna imza attı.

‘11 Nisan Dünya Parkinson Günü’ öncesinde Parkinsona dikkat çekmek üzere yapılan rekor denemesi Beyin Pili Hastaları Derneği (BeyPilDer) tarafından Medipol Eğitim Sağlık Grubu himayesinde düzenlendi.

 

Çoğunluğu Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Dr. Ali Zırh’ın beyin pili ameliyatını gerçekleştirdiği yurt içinden ve yurt dışından 329 Parkinson hastası aynı salonda buluştu. Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlikte rekor danışmanları Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü’nün de aralarında olduğu hakem heyeti rekoru ilan etti.

YİĞİTBAŞI: PARKİNSON TEDAVİSİNDE UMUT VEREN GELİŞMELER VAR

Programın açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Vatandaşların sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesinin öncelikleri olduğunu kaydeden Erdoğan, Parkinson hastalarının hayatlarını kolaylaştıracak her türlü çalışmanın destekçisi olacaklarını ifade etti.

Erdoğan’ın mesajının ardından konuşan BeyPilDer Başkanı Av. Ahmet Metin, rekor denemesi için İstanbul’da buluşan Parkinson hastalarına teşekkür ederken, bu buluşmanın Parkinson tedavisi hakkında farkındalık yaratacağını söyledi.

Türkiye’nin gelişiminde tıp teknolojilerinin önemine değinen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı ise beyin pili tedavisindeki güncel gelişmelerin Parkinson tedavisi konusunda umut verdiğini kaydetti. Medipol markası olarak tıp alanındaki teknolojik gelişmelerin AR-GE ayağı noktasında yaptıkları çalışmalara değinen Yiğitbaşı, rekor denemesi buluşmasını sosyal sorumluluk projesi olarak himaye ettiklerini söyledi.

FİNALDE GÜLBEN ERGEN SAHNE ALDI

Dünya rekorunun ilan edilmesinin ardından, beyin pili ameliyatı olmuş hastalardan oluşan ‘BeyPilDer Perküsyon Takımı’, Mustafa Erdoğan yönetmenliğindeki Anadolu Ateşi üyesi dansçılarla birlikte muhteşem bir performans sergiledi.

Kendisi de beyin pili takılı bir Parkinson hastası olan orkestra şefi Durul Gence’nin solo perküsyon performansı ayakta alkışlandı. ‘BeyPilDer Perküsyon Takımı’nın performansının ardından Anadolu Ateşi dansçıları sahne aldı. Grubun sergilediği Anadolu’nun farklı bölgelerine ait halk dansları büyük beğeni topladı. Etkinliğin büyük finalinde Gülben Ergen sahne aldı. Sevilen şarkılarını yorumlayan Gülben Ergen rekora imza atan Parkinson hastalarından ve yakınlarından büyük alkış aldı.

PARKİNSON TEDAVİ YÖNTEMLERİ TARTIŞILDI

Öte yandan programın dün gerçekleştirilen sempozyum kısmında ‘Beyin Pili Tedavisi’ hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile Beyin Pili Hastaları Derneği Başkanı Avukat Ahmet Metin’in açış konuşmalarını yaptığı ve ‘Hareketi Yakala’ temasıyla düzenlenen sempozyumda Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. T. Ali Zırh ve Op. Dr. A. Tulgar Başak, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cenk Akbostancı, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi Prof. Dr. S. Selçuk Çomoğlu ile yurt dışından Oxford Üniversitesi Hastanesinden Beyin Pili Programlama Uzmanı Pedro Rebelo ile St George's, University of London Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Binith Cheeran konuşmacı olarak yer aldı.

YORUMLAR 1
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıklı insanların yapmadığını yapıyorsunuz ne acayip tiplersiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek