Erken seçim kararında dikkat çeken ayrıntı

Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim kararını açıklarken “gerek Suriye'de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir” ifadesini kullandı. Peki bu ne anlama geliyor?

GİRİŞ 20.04.2018 09:18 GÜNCELLEME 20.04.2018 09:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı/ Haber7

-Türkiye Suriye’de terörle mücadele ediyor. Afrin’de PKK teröristleri temizlendi. Ancak Suriye’nin diğer bölgelerinde tehdit sürüyor.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de PKK terör örgütüne yönelik Zeytin Dalı harekatının devam ettiği süreçte, 1 Mart’ta şöyle bir açıklama yapmıştı, “ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın” demişti. Bu cümle önemli.

-Çünkü Türkiye 2016’da Azez-Cerablus’u DAEŞ terör örgütünden arındırdı, PKK teröristlerinin işgaline de engel oldu. Ancak görüldü ki PKK terör örgütü planlarını güncelliyor. Bu kez hedef Afrin oldu. Ve Afrin’e yönelik operasyon gerçekleştirildi.

-Şimdi sırada Münbiç var. PKK’nın Münbiç’ten de temizlenmesi gerek ve hatta Fırat’ın doğusundaki PKK işgaline yönelik operasyonlar da gündemde. Zira terör örgütünü tamamen sınırımızdan en uzak noktaya püskürtmek şart. Aksi halde tehdit devam eder.

-Tabi bir de ajanda da Irak’taki PKK yapılanması var. Suriye ile birlikte Irak sınırının da terörden temizlenmesi şart. Bu konuda Sincar’a yönelik Irak ordusunun bir hamlesi oldu. O hamlenin başarı olup olmadığı gözleniyor, Sincar’da PKK teröristlerinin varlığı devam ederse, Türkiye’nin bir operasyon ayağı da Sincar olacak.

-Seçim süreçleri bu tür operasyonlarda belirleyici unsur. Şöyle bir örnek verelim. Türkiye, Suriye’de terörle mücadeleye ne zaman başladı, 24 Ağustos 2016’da. Oysa 2015’te de başlayabilirdi ama 7 Haziran seçimi, sandıktan çıkan belirsiz sonuç, bunu engelleyen bir faktör olmuştu. Türkiye ne zaman seçim süreçlerini başarıyla geçti ve hatta üzerine bir de kanlı darbe girişimini atlattı ardından Suriye’de terör örgütlerine yönelik operasyonlara başladı.

 

 

-Ya da şöyle bir örnek verelim. 7 Haziran 2015 seçiminde sandıktan çıkan belirsizlik terör örgütlerinin bu süreci fırsata çevirme çabalarına sahne olmuştu. O süreci hatırlayalım. 7 Haziran sonrası 1 Kasım’da seçim tekrarlanmamış olsaydı Türkiye, terörle mücadelede şu an geldiği noktaya belki de ulaşamayacaktı.

-Seçimin bir buçuk yıl sonra gerçekleşecek olması ya da erken seçim kararı alınıp, bunun 5-6 aylık süreçte yapılması Suriye ve Irak’taki terör operasyonlarını olumsuz etkilemeyebilir. Türkiye seçime giderken, terörle mücadele de eder. Ancak seçimin mümkün olduğunca erkene alınması ve aradaki periyodun daralması, bu tarz operasyonların olumlu etkisini daha da arttırır.

-Türkiye istikrarı yakalamamış olsaydı zaten Fırat Kalkanı veya Zeytin Dalı gibi etkili terörle mücadele operasyonlarının başarılması ve hatta bu tarz operasyonlara başlanabilmesi bile mümkün olmayabilirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • aek 5 yıl önce Şikayet Et
    hakkımızda hayırlısı olsun. allah bu ülke için canla başla çalışanlara yardım etsin. en yukarıdan en aşağıya herkes gücü nispetinden gereğini yaparsa alimallah güçlü bir ülke oluruz. zaten güçlüyüz lakin bunu devam ettirmeliyiz. allah fırsatçılara bozgunculara arkamızdan açık veya gizli iş çevirenlere fırsat vermesin. planlarını hiç beklemedikleri anda başlarına çevirsin. amin.
    Cevapla
  • misafir. 5 yıl önce Şikayet Et
    amin kardeşim.Hak ile batıl savaşı hep sürecek, Müslümanlar dünyada yaşadığımız an itibari ile çok eziliyor, inşallah güzel günleri görürüz.
    Cevapla
  • Ali Mercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yanlisa düsmeyelim nasil secim süpriz oldu mönbic, Kandil pkk, ypg, pyd abd, ab,deas adi neolursa olsun bunlara büyük süpriz olacak yeterki biz dogrusunu secelim Reis bunlarin pesini birakmaz
    Cevapla
  • Ali Mercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Dik dur Biz senin arkandayiz, kimse nankörlük yapacagina inanmiyorum, senin emegini ancak idiyolojik zihniyet görmeye bilir ama bu Millet artik idiyolujiye bakmaz kendi huzurunam ve refahatina bakar, Etrafimiz ates icinde Senin sayende biz halen huzur icindeyiz bunu görmeyenler varsa o zaman oyunu kaosa versin. Avrupanin sana düsmanligi aslinda güclü Türkiye düsmanligidir sen Türkiyeyi güclendirdin hastayi yatagindan kaldirdin diye Sana düsman oldular, Bu Millet bunu anladi Millet kararini vermis Sen siz bu yol gidilmez Allah yar ve yardimcin
    Cevapla
  • halis 5 yıl önce Şikayet Et
    evet bu konuda uyanık olmak lazım,cumhur ittifakı olan bölümde ak parti kısmına basacağız mühürü.ortasına falan gelirse ak parti milletvekili kaybeder.
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Mecliste terör yandaşı parti ve milletvekili görmek istemiyoruz.
    Cevapla
  • Furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    hain olan kürtler hdp sevici , ha birder chpkklı lar var hdp ye oy kaydıran bunlar.vermeyecek ki ancak dediğin olsun.....!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'