Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay:"Kaya tuzu sağlık kaynağıdır. Asırlardan beri insanların kullandığı kristal kaya tuzu sağlıklıdır. Sofra tuzu ise tehlikelidir. Fabrikalarda endüstrinin kullanımı için yapılmıştır. Tuz tansiyonu yükseltmez, tansiyonu yükselten şekerdir"

Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama
Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama
GİRİŞ 20.04.2018 09:25 GÜNCELLEME 20.04.2018 12:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kaya tuzunun sağlıklı olduğunu ve tansiyonu yükseltmediğini, tansiyonu yükseltenin şeker olduğunu bildirdi.

Kaya tuzunun önemine değinen Karatay, "Kaya tuzu sağlık kaynağıdır. Asırlardan beri insanların kullandığı kristal kaya tuzu sağlıklıdır. Sofra tuzu ise tehlikelidir. Fabrikalarda endüstrinin kullanımı için yapılmıştır. Tuz tansiyonu yükseltmez, tansiyonu yükselten şekerdir." dedi.

 

 

Karatay, insanların en büyük ihtiyacının tuz olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Hayat tuzsuz olmuyor. 'Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler' cümlesinin aslı Fransızca'da 'ekmek ve tuz bulamıyorlarsa pasta yesinler.'dir. Vücutta halsizliğin nedeni tuz eksikliğidir. Yanlış beslenmeyle her türlü hastalık başlar. Yanlış beslenmeyle düşman bakteriler ürediği zaman depresyon başlar. Sıfır beden akımı ticari bir durumdur. Hanımların en hassas noktaları zayıf olmak, kilo vermek. Endüstri piyasası ise bu durumu inceler, ticarete döker. Zayıf olmak demek sağlıklı olmak demek değildir. Ben zayıflayın diye konuşup yazmıyorum. Benim anlattığım bozulmuş vücut dengesinin, hormonların, enzimlerin fabrika ayarlarına dönmesidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • sukela 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu niye saglik bakani yapmamislarki? bosuna harcaniyor..
    Cevapla
  • fatiH 5 yıl önce Şikayet Et
    öldürecek beni...
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Tuz, sodyum klorürdür. Sodyum klorür, sodyum klorürdür, nereden gelirse gelsin. Ha bileşiminde başka maddeler var da onların zararından bahsediyorsa da onların ne olduğunu açıklamak zorundadır.
    Cevapla
  • Turkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek başına tüm bilimsel gerçekleri her fırsatta dile getiren türüne az rastlanır bir doktor sayesinde kendimize dikkat etmeyi öğrendik
    Cevapla
  • Dyt. Seyit YAVUZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak var mı ? Araştırma sonucu ? Neye dayanarak bunları söylüyorsun? Sallamadığını nereden bilelim ? Bilimsel olarak kaynağı olmayan açıklamalara itibar etmeyiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço