TBMM Başkanı seçilen Binali Yıldırım kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?

Faaliyetleri ve projeleriyle önemli başarılara imza atan siyasi lider Binali Yıldırım kimdir? Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevini icra edecek AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım aslen nereli ve kaç yaşındadır? Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Binali Yıldırım'ın detaylı hayatı!

TBMM Başkanı seçilen Binali Yıldırım kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?
TBMM Başkanı seçilen Binali Yıldırım kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?
GİRİŞ 12.07.2018 17:35 GÜNCELLEME 12.07.2018 17:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Başbakanı Binali Yıldırım, siyaset alanındaki hayatı boyunca gerçekleştirdiği önemli faaliyetleri ve projeleriyle daima takdir edilen siyasi lider olarak karşımıza çıkmaktadır. Siyasi kariyerine adım atmadan önce; uzmanlaştığı alanla bağlantılı olarak İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğü, İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü’nde görevler üstlendi. Peki; 58, 59 ve 60. Hükümet'te Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde yer alarak bu bölümde en uzun süreli görev alan kilit isim Binali Yıldırım kimdir? Ülkemizin 27.Başbakanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevine getirilen Binali Yıldırım aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri alanında ihtisas sahibi ve Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu üyeliğine layık görülen Binali Yıldırım’ın ayrıntılı hayatına haber7.com’dan erişebilirsiniz.

TBMM BAŞKANI SEÇİLEN BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

 AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde Erzincan ilinin Refahiye ilçesinde hayata gözlerini açtı. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde tamamlayarak mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini de yine aynı fakültede bitirmesinin akabinde uzmanlık eğitimini Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de gördü. Siyaset alanına yönelmeden önce çalışma hayatına, mezuniyetini ve yüksek lisans eğitimini tamamladığı İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde, Asistan ve Araştırma Görevlisi olarak atıldı.

binal,

Yüksek düzeyde İngilizce ve Fransızca yabancı dil bilgisi bulunan Binali Yıldırım, 1999 tarihinde deniz toplu taşımacılığı ve turizm alanına sağladığı katkılarından ötürü Uluslararası ''SKAL'' ödülünü almaya hak kazandı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu üyeliğine layık görülen Binali Yıldırım; Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğünde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik görevini üstlendi. İlerleyen zamanlarda İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevini icra etti. 58, 59 ve 60. Hükümet'te Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde yer alarak bu bölümde 11 yıl boyunca üst üste en uzun süreli görev alan kilit isimdir. 

binali

3 Kasım 2002 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Genel Seçimler’inde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren Binali Yıldırım; 22 Temmuz 2007 Genel Seçimler’inde AK Parti Erzincan milletvekili, 12 Haziran 2011 Genel Seçimler’inde ise AK Parti İzmir milletvekili olarak seçildi. Ülkemizin 27.Başbakanı Binali Yıldırım; öğretmen Semiha Yıldırım ile evlidir ve Erkan Yıldırım, Semiha Yıldırım ve Büşra Yıldırım adında üç tane çocuğu bulunmaktadır. İstanbul'a kazandırdığı toplam 22 deniz otobüsü, 29 iskele/terminal ve 4 feribotla İDO'yu alanında dünyanın en büyük şirketleri arasına yerleştirdi. 

binali

YORUMLAR 1
  • Hacer balkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Binali Yildirim Baskanimizi Tebrik ederiz. Basarilar dileriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…