Suriyeliler ülkelerine dönüyor

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeli sığınmacıların, Gaziantep'in Karkamış Kara Hudut Kapısı'ndan çıkışları devam ediyor.

Suriyeliler ülkelerine dönüyor
Suriyeliler ülkelerine dönüyor
GİRİŞ 24.05.2018 16:44 GÜNCELLEME 24.05.2018 16:44
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Bayramı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile güvenli hale  getirilen Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve Bab gibi  bölgelerdeki yakınlarının yanında geçirmek isteyen sığınmacılar için dün  itibariyle geçiş işlemleri başladı.

  "www.suriyebayramizni.com" internet adresinden randevu işlemlerini  tamamlayan Suriyeliler, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki kontrollerin ardından,  birkaç dakika içerisinde işlemlerini tamamlayarak ülkelerine geçiş yaptı.

Gaziantep Valiliğinin uyarısına rağmen randevu almadan geçiş yapmak  isteyenlerin ise işlemleri tamamlanana kadar bir süre beklemek zorunda kaldığı  görüldü.

Göç İdaresi yetkilileri, dünden bu yana sadece Karkamış Kara Hudut  Kapısı'ndan 200 civarında sığınmacının ülkesine gittiğini belirtti.

13 Haziran'a kadar Suriye'ye geçiş yapabilecek sığınmacılar, 26  Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'ye dönebilecek.

  KIZINI GÖRMEYE GİDİYOR

 Suriyeli Gutna Ubeyid, AA muhabirine yapığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl  önce ailesiyle Kamışlı'dan Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Kamışlı'da bir kızı olduğunu dile getiren Ubeyid, bayramda Suriye'ye  gidip kızını ve torunlarını gördükten sonra yeniden Türkiye'ye döneceğini  kaydetti.

Geçiş için randevu almadığını belirten Ubeyid, "Randevu almasam da  geçebilirim diyordum ama olmadı. Randevu alanlar hızla gidiyor. İnşallah ben de  daha sonraki seferlerde bu hizmetten yararlanacağım ama bu sefer yaklaşık 3 saat  beklemek zorunda kaldım." diye konuştu.

YORUMLAR 26
  • 1453 5 yıl önce Şikayet Et
    gideni bidaha almayın içeri.
    Cevapla
  • aydan 5 yıl önce Şikayet Et
    gidip kalsinlar yeter bayramda gide biliyorsa temeli kalsinlar
    Cevapla
  • vatanperver 5 yıl önce Şikayet Et
    birazda avrupaya yollayalım
    Cevapla
  • müslüman 5 yıl önce Şikayet Et
    mekkeden medineye hicret edenlere medineliler , şu aşağıdaki sözde müslümanların söylediklerinin hiç birisini söylemedi. SADECE YAHUDİ FİTNE YAPTI. elinde silahı , savaş eğitimi mi var suriyelilerin. karşılarında devletler ordular, savaş uçakları ile saldıranlar. Dua edin de Allah türkiyeyi suriyeli mazlumların düştüğü duruma düşürmesin. ALLAH aşağıda böyle edepsizce yorum yapanlardan hesabını sorar
    Cevapla
  • edeb yahu 5 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakıyorumda ümmet bilinci tavan yapmış.
    Cevapla
  • mehmed 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye ümmet bilincini hep Turklerde arıyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini