Uysal, müjdeyi verdi! Hepsi yeşil alan olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Atatürk Havalimanı’nın dışında da merkezlerde kamu adına ne kadar yerler varsa inşallah bundan sonra yeşil alan yapacağız. Şişli’de de İSKİ’nin eski binasını kısa bir süre önce yıkarak yeşil alan çalışmalarını başlattık” dedi.

Uysal, müjdeyi verdi! Hepsi yeşil alan olacak...
Uysal, müjdeyi verdi! Hepsi yeşil alan olacak...
GİRİŞ 29.05.2018 13:35 GÜNCELLEME 29.05.2018 14:03

Ramazan ayı ile birlikte vatandaşlarla sokak organizasyonlarıyla iftar eden ve ev ziyaretlerinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, dün akşam iftarını Şişli Kurtuluş’taki sokak iftarında vatandaşlarla yaptı. AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday’ın da katıldığı iftara, Şişlili vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan Başkan Uysal, “Hepinizin Ramazan-ı Şerif mübarek olsun. Ramazan demek bereket demek. İnşallah bundan sonra da hep birlikte böyle bir araya geliriz” dedi. 

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Uysal, “Bizler burada huzur içinde oruç tutup iftarımızı yapabiliyoruz. Komşu ülkelerimize baktığımızda da bırakın huzur içinde oruç tutup iftar yapmayı canları tehlikede yaşamak zorunda kalıyorlar” diye konuştu. İbn-i Haldun’un ‘Coğrafya kaderdir’ sözünü hatırlatan Başkan Uysal, şöyle devam etti: 

 

 

“Malumunuz bulunduğumuz bölge tarih boyunca diğer bölgelerde yaşayanların iştahını kabartmış. Bir tarafı Avrupa’da bir tarafı Anadolu’da olan İstanbulumuz için ise tarih boyunca hep değişik planlar yapılmış. Ülke olarak ise hep birlik ve beraberliğimizi bozma adına değişik oyunlar oynanmış. İnşallah biz bu oyunların üzerinden gelerek birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz.” 

"Cumhurbaşkanımızın hizmet anlayışını sürdürüyoruz" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde başlatmış olduğu hizmet anlayışını devam ettirdiklerini kaydeden Başkan Uysal, “İstanbul’un her köşesine hizmet götürmeye devam ediyoruz. Yapmamız gerekenleri iyi biliyoruz. Eksiklik varsa bu eksiklikleri gidermenin görevimiz olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

"Yeşil alanları arttıracağız" 

Özellikle Şişli, Beyoğlu ve Fatih gibi ilçelerde en önemli sorunların başında yeşil alanlar ve kentsel dönüşümün geldiğini hatırlatan Başkan Uysal şöyle devam etti: 
“Cumhurbaşkanımız açıkladı. Atatürk Havalimanı artık milletimizin bahçesi oldu. Herhalde dünyada merkezde bulunan en büyük bahçe olacak. Bu bahçeyi dünyanın en güzel parkı haline getireceğiz inşallah. Atatürk Havalimanı’nın dışında da merkezlerde kamu adına ne kadar yerler varsa inşallah bundan sonra yeşil alan yapacağız. Şişli’de de İSKİ’nin eski binasını kısa bir süre önce yıkarak yeşil alan çalışmalarını başlattık.” 
Başkan Uysal iftardan sonra da masaları ayrı gezerek vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?