Erdoğan: Eline 53 Kürt kardeşimin kanı bulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır İstasyon Caddesi'nde halka hitap etti. Yüz binlere seslenen Erdoğan, "Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimi sokağa dökülün diyen kimdi? Edirne'deki değil mi, sokağa dökülün diyen. 53 Kürt kardeşimin kanı, bu Demirtaş'ın eline bulanmıştır" dedi.

GİRİŞ 03.06.2018 18:00 GÜNCELLEME 04.06.2018 06:42
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır İstasyon Caddesi'nde halka hitap etti. Yüz binlere seslenen Erdoğan, Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'a çok sert sözlerle yüklendi. Geçmişte yaşanan olayları hatırlatan Erdoğan, "Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimi sokağa dökülün diyen kimdi? Edirne'deki değil mi, sokağa dökülün diyen. 53 Kürt kardeşimin kanı, bu Demirtaş'ın eline bulanmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginden satırbaşları;

Sizleri tarihinizden, geleneklerinizde kopararak marijinal örgütlerle aramıza girmeye çalıştılar. Sokaklarda sizi birbirinize kırdırarak tehditle, haraçla aramıza girmeye çalıştılar. İrade, erdem ve casaret ile Türkiye şahlanacak, Diyarbakır şahlanacak. 

 

 

"DİYARBAKIR GÜNEYDOĞU'NUN İSTANBUL'U OLDU"

Bizim meşrebimizde ayrımcılık yoktur. Geri kalmış bölgelere daha çok önem veriyoruz. Biz İzmir'de, Kayseri'de ne varsa Diyarbekir'de o olsun dedik. Son 16 yılda Diyarbekir'e ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 35,5 kattrilyon yatırım yaptık. Ve Diyarbekir yaptığımız yatırımlarla, Güneydoğu'nun İstanbul'u haline geliyor.

DİYARBAKIR'A MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

Diyarbakır'da eski stadın yerine millet bahçesi yapacağız. İngiltere'nin Hyde Park'ı varsa bizim de bu Millet Bahçe'miz olacak. 

"BİZ YAPARIZ, HDP YIKAR"

Biz yaparız HDP yıkar. Onlar bu ülkede yıkmak için var. Buradaki evleri bombalamadılar mı? Yıkmadılar mı? Tüneller açmadılar mı evlerin altından? Camileri yaktılar. Bunlara gereken dersi 24 Haziran'da vermeye hazır mıyız? Siz korkuyu korkutan insanlarsınız, ölümü öldüren insanlarsınız. Sağlıkta Diyarbakır'da bin 242 yataklı hastane kazandırdık. 

"SUR'U YENİDEN İHYA ETTİK"

Teröristleri imha etmekle kalmadık, Sur'u baştan sona inşa ettik. Diyarbakır demek tarihi taş evler demek. 350 taş evin inşasına başladık. Bu rakam bin 500'e çıkacak.

Diyarbakırlı kardeşlerimize 6,3 katrilyon destek verdik. TOKİ Diyarbakır'da konut projelerini hayata geçirdi. 3 yıl önce Sur içinde terör örgütü vatandaşlarımızın evlerini iş yerlerini yıktı. Camilerini, okullarını tahrip etti. Güvenlik güçlerimize saldıran teröristler kaçarken vatandaşlarımızı canlı kalkan yapmaya çalıştı. Sur için inşa ve ihya ettik. Diyarbakır'ın bu sembol bölgesini şehrin tarihine yakışır bir yer haline getirdik.

Diyarbakır'ın tarihini geçmişini yansıtan camiler binalar restore edildi. Sur'un içme suyu altyapısını sıfırdan yaptık. Adeta yepyeni bir Sur ortaya çıktı. Dicle Vadisi'ne 320 dönümlü park yaptık. 

DİYARBAKIR'I HIZLI TRENLE BULUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Ulaşımda Diyarbakır'da 2002 yılına kadar 44 kilometre bölünmüş yol vardı biz buna 370 kilometre daha ilave ettik. Diyarbakır'ı hızlı trenle buluşturmak için çalışmalara başladık. Diyarbakır'ı sulama projelerimizle yeniden ihya ettik. Diyarbakır havaalanını yeniden ele alarak yıllık 5 milyon kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik. Bay Kemal ve İnce İnce Muharrem'e sesleniyorum, Diyarbakır'a tarımsal desteğimiz 4 kat trilyon oldu.

"KARŞISINDA BENİ BULUR"

Kürt kardeşlerim bugün her türlü hakka sahiptir. Her kim herhangi bir Kürt kardeşimin herhangi bir hakkını gasp etmeye kalkarsa karşısında beni bulur. Anadiliniz siyasi istismar haline gelmesin istemiyor muydunuz? Şimdi var mı engel olan?

ERDOĞAN'DAN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI

Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimi sokağa dökülün diyen kimdi? Edirne'deki değil mi, sokağa dökülün diyen. Ne oldu 53 kardeşimiz orada öldürüldü, şehit oldu. Ölenler kimdi benim Kürt kardeşlerim değil miydi? Yasin Börü evladımız değil miydi? Şimdi Cumhurbaşkanı adayı olmuş.

Bakıyorum hepsi türbe ziyaret eder gibi Edirne'deye beyefendiyi ziyarete gidiyorlar. Bay Muharrem bununla övünüyor. Gideceğim ziyaret edeceğim diyor. Ordan sana ne gelecek. 53 Kürt kardeşimin kanı, bu Demirtaş'ın eline bulanmıştır. Bunun bedelini er veya geç ödeyecektir. Yoksa tarih bizi affetmez. İnşallah 24 Haziran'da sandıkta benim Kürt kardeşimin hesabını soracaktır. Öyle saz alıp saz çalmakla benim Kürt kardeşime hizmet olmuyor. 

"KÜRTLERİN DEVLETİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR"

Yoksa tarih bizi affetmez. İnşallah 24 Haziran'da sandıkta benim Kürt kardeşimin hesabını soracaktır. Öyle saz alıp saz çalmakla benim Kürt kardeşime hizmet olmuyor. Kimse Kürtlere devlet aramasın, Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Biz Kürt vatandaşlarımızı eski vesayet düzeninin elinden kurtardık. Bu vesayet düzenini bize de çok zulmetti. Sizlerin özgürlüklerini güvence altına aldık. Kazanılmış diğer özgürlükler de ananızın ak sütü gibi sizlere helal olsun.

AK Parti sizlerin desteğini bekliyor. Sizlerden şahsımı Diyarbakır'ın adayı olarak da görmenizi istiyorum. Diyarbakır, Türkiye'yi şahlandırmaya hazır mıyız? 24 Haziran'da tercihimizi güçlü hükümetten yana kullanıyor muyuz? Hep beraber vakit birlik vakti diyor muyuz? Vakit Diyarbakır vakti diyor muyuz? Siz isterseniz bu alçak oyunu bozarsınız. Hepiniz Allah'a emanet ediyorum.

YORUMLAR 33
  • He ya 5 yıl önce Şikayet Et
    Seviliyorsunuz reis
    Cevapla
  • Turkccel 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah once bizi sonra seni korusun....
    Cevapla
  • Kozanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc senden razı olsun sn.Erdoğan. Etrafimız ateş çemberiyken 16 senedir geçmişe göre en güzel 16 sene yaşadık ve yaşıyoruz. Şükürler olsun rabbimize bizi layık olduğumuzla yönetiyor..
    Cevapla
  • Aytaç 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk Kürt Laz vs hepimiz bu coğrafyada birlikteyiz bizi birbirimize düşürmek isteyenlere 24 haziranda derslerini vereceğiz inşallah . Doğu çok güzel bir yer bize hep terör yuvası gibi gösterildi ama mükemmel yerler gittim gördüm bu devlet bizi bir olmaktan ayırmasın . İslam tekdir Allah tekdir rengimziin soyumuzun dışında şeyler vardır Müslümanlık bizler bir olmalıyız Allah tüm müslümanlara kardeş olmayı nasip etsin
    Cevapla
  • Aylin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kürt kardeşlerimiz de bıktı bu İsrail adına çalışan PKKdan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi