Bakan Gül: Yargıya müdahale edin diyorlar

Adalet bakanı Abdülhamit Gül Haber7.com’a çok özel açıklamalarda bulundu. Gül, Demirtaş'ın tutukluluk süreciyle alakalı çok net konuştu: "Muhalefet partileri resmen bize yargıya müdahale edin" diyor.

Bakan Gül: Yargıya müdahale edin diyorlar
Bakan Gül: Yargıya müdahale edin diyorlar
GİRİŞ 07.06.2018 11:20 GÜNCELLEME 07.06.2018 11:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Adalet bakanı Abdülhamit Gül, Haber7.com’a çok önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş için ilk kez konuşan Gül, “Muhalefet cephesi resmen bize yargıya müdahale edin” diyor.

İbrahim Günay ve Serkan Üstüner'in haberi...

Adalet Bakanı Gül, "HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş aday olduktan sonra veya aday olduğu için tutuklanmadı. Hakkındaki isnatlar nedeniyle tutuklu olarak yargılanırken Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi. Tutukluluğu bir Hükümet tasarrufu değil ki, tahliyesine dair bir şey söylememiz gereksin. Kendisi ile ilgili devam eden bir yargı süreci var, hakkında düzenlenmiş iddianameler var. Tutukluluğuna da karar veren yargı mercileridir. Konu siyasetin, medyanın, adayların dışında bir süreçtir. Yargı sürecidir.

 

 

“BİZE YARGIYA MÜDAHALE EDİN DİYORLAR"

HDP tutuklu yargılanan bir milletvekilini aday gösterirken, herhalde bu durumu biliyor, öngörüyordu. Tutuklamanın usulü, şartları, hangi merci tarafından verileceği ve kaldırılacağı usulümüzde bellidir. Aday oldu diye serbest bırakılsın demek, hukuka ve mantığa sığmaz. Adaylığı yargı sürecini, mahkemelerin yargı yetkisini ortadan kaldırmadı ki, yargılaması devam ediyor.

Muhalefet cephesinin başlattığı bu kampanyanın muhatabı bizsek, açıkça "Yargıya müdahale edin" diyorlar. Yok, eğer muhatabı adli mercilerse, devam eden bir yargılamada mahkemeye telkinde bulunmaya yelteniyorlar. Hem siyaseten hem hukuken problemli bir durum.

KÜRT KARDEŞLERİMİZİN KANINI DÖKEN ŞAHSA SAHİP ÇIKIYORLAR

Siyasetin bütün benzemezleri bu seçimde aynı hizaya dizildiler, hepsi de bu kampanyanın taşıyıcılığını üstlendiler. Millet bunu da sandıkta değerlendirecektir. Kürt kardeşlerimizi sokağa döken, masum evlatlarımızın kanının dökülmesinde sorumluluğu olan bu şahsa arka çıkmak, görüyoruz ki o partilerin tabanında da rahatsızlık meydana getirmiş durumda.

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ VE CHP'NİN TEPKİSİ

Öncelikle belirtmek isterim ki, FETÖ elebaşının iadesi, bizim hassasiyetle üzerinde durduğumuz, milletimize ve 15 Temmuz şehitlerimize borçlu olduğumuz bir konudur. Biz bu meseleye bu açıdan bakıyoruz.

Sayın İnce’nin açıklamaları Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı olma iddiasındaki bir adaya yakışmıyor. Demek ki milli tavır ve milli duruş; CHP rozetini çıkarıp ceketinin yakasına Türk Bayrağı rozetini takmakla olmuyor.

Müddei iddiasını ispatla yükümlüdür. Sayın İnce hangi Amerikalıyla neyi niye konuşmuştur bilmiyoruz.

CHP HEYETİ GELDİ VE BELGELERİ İNCELEDİ

Türkiye FETÖ elebaşının iadesini Amerika’dan 7 kez usulüne uygun bir şekilde talep etmiştir. Hepsinin resmi kaydı dosyası mevcut. İşte dün CHP heyeti Bakanlığımıza geldi belgeleri tek tek inceledi. Bizim çekineceğimiz bir husus yok.

Tek beklentimiz bu konuda politika üstü bir tavır sergilenmesi, doğruların konuşulması. Zira bu mesele iç politika malzemesi yapılabilecek bir konu değil, Devlet mekanizması işliyor, hainleri Türk yargısına teslim etmek için devletimiz tüm hukuksal yolları deniyor.

Sayın İnce bu meselenin en başında kendi devletine, kendi devletinin belgelerine değil de Amerika'dan kendisini arayan bir meçhul kişinin sözlerine inanmakla büyük hata etmiştir.

Ardından bu hatayı telafi etme telaşıyla işlemlerimizde bir eksiklik bulma, üretme derdine girdiler. Açıkçası objektif, tarafsız bir değerlendirme yapabileceklerini tahmin etmiyorum. Terörist başı Gülen’in iadesine gösterdikleri ilgi bizi memnun etse de açıkçası bu arkadaşları inandırıcı bulamıyoruz.

15 Temmuz’u ‘Kontrollü Darbe’, gerçek darbeyi 20 Temmuz olarak gören, Seçim Bildirgesi’nde Terör Örgütü FETÖ ile mücadele hiç geçmeyen bir siyasi hareketin Cumhurbaşkanı adayının, FETÖ elebaşının Türkiye’ye iadesini dert edinmiş olabileceğinden pek emin değilim.

Bu konuyu seçim meydanlarında istismar etmeleri, sadece kendilerine kaybettirir.

Bizim devlet olarak FETÖ'ye de başka terör örgütlerine de tek cevabımız, adaletli bir yargılama ile hak edene hak ettiğini vermektir. Suç işleyen hak ettiği cezayı alacak, suç işlemediyse masumiyeti tescillenecektir. FETÖ üyesi olmadığı halde iftiraya, asılsız ihbara ya da örgütün mor beyin gibi tezgahlarına muhatap olmuş masum vatandaşlarımız süreçte bizim haklı ile haksızı ayırma noktasındaki çabamızı gördü. Yine, etkin pişmanlıktan yararlanarak, verdikleri önemli bilgilerle örgüt hakkındaki soruşturmaların etkin ve adil bir şekilde yürümesine yardımcı olan vatandaşlarımıza da devletimizin şefkat kapısı hep açık oldu.

TÜM FETÖ DAVALARI TİTİZLİLİKLE YAPILIYOR

15 Temmuz’da demokrasi tarihimizin en büyük yıkım ve ihanet girişimine maruz kaldık. Bu girişimin önünde ya da arkasında kim varsa hesabını soran yargımız, kahraman milletimizin beklentisine de süratle karşılık vermektedir.

Hiçbir vatandaşımızın zan ile tahmin ile asılsız ihbar ve benzeri ithamlar ile ekmeğinden, işinden gücünden mahrum bırakılmasına rıza göstermedik. Bu tür asılsız ihbarlara karşı vatandaşlarımızı koruyacak bir mekanizmayı da kanun değişikliğiyle kurarak, soyut ve dayanaksız ihbar üzerine soruşturma başlatılmamasını sağladık. Ayrıca, OHAL Komisyonu'yla olağanüstü hal sürecindeki idari işlemler için bir hak arama yolu oluşturduk, Komisyonun kararlarını da yargı denetimine açtık" dedi.

 

YORUMLAR 8
  • 12 Eylül yasalari 5 yıl önce Şikayet Et
    Ohalde çıkarılan KHK karın yargı yoluna kapalı olması hukuk devletiyle bağdaşmaz. Bunlar anayasadaki son darbe artığı maddelerdir. Bu konuda bütün hukukçular ittifak halindedir. Benim anlamadığım Kenan Paşa'nın kendi için çıkardığı bu darbe artığı maddelere demokrasiyle gelmiş bir hükümetin nasıl okupta kutsal kitaba sarılır gibi sarilmalaridir.
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP için yargıya müdahale normal birşey yıllardır yargıya acımasızca müdahale ettiler 28 Şubat'ta subaylar yargıya birlifing verdiler CHP hiç tepki göstermedi Allah bu CHP ye birdaha iktidar yüzü göstermesin Âmin
    Cevapla
  • iyi ve doğru olan 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşünelim! mesela ilk defa oy kullanacağız ve oy kullanacağımız partilerin kişilerin kimin iyi olduğunu da hiç bilmiyoruz Müslüman olarak kullandığımız oyunda sadece dünyada değil ahirette de bir vebali bir karşılığı olduğunu da biliyoruz. bu durumda vebale girmemek için ne yaparız. Cevap: Dünyası kadar ahiretini de düşünen bir Müslüman olarak batılı kafirin ve münafığın sevmediğine yani okunun yönüne bakarız kafirin sevmediği okunun yönü hangi parti ve kişi ise iyi olan doğru olanın o olduğu net ve açıktır. Burada münafığın batılı kafirin açıkça sevmediği yani okunun yönü Sayın Erdoğan ve AK Partiyi gösteriyor. Buda iyi ve doğru olanı gösteriyor.
    Cevapla
  • Mümin 5 yıl önce Şikayet Et
    @selim demircan şöyle bir vebali var selim bey, sen bir müslümansan ve yöneticilerini seçmek için senin fikrine başvuruluyorsa ve sen islama açıktan düşman olanların yöneticiler olması için oy hakkını kullanıyorsan, ahirette bu tercihin için hesaba çekileceksin demektir.
    Cevapla
  • selim demircan 5 yıl önce Şikayet Et
    Oy kullanmanın ahirette ne vebali var. Nasıl bir kafa bu
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    kandille konuşmaları mahkeme kayıtlarında olan 53 kürt kardeşimizin ölümüne sebeb olan adam nasıl olur hapsaneden çıkar bu milletin yargıya hiç itimadı kalmaz
    Cevapla
  • nana 5 yıl önce Şikayet Et
    muhalefetin demirtaşın serbest bırakılmasını konuşacağına neden tutuklu terörle yargılan bir adamın aday olduğu olaması lazım. bu adamdan bu ülkeye ne fayda gelecek . demirtaş bölücüdür haindir yasin börünün katilidir. pkk lılarla boy boy dağlarda çektiktirdiği resimleri vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!