Kikan Aşireti oyunu açıkladı: Vicdanı olan...

Seçim çalışmaları kapsamında Haber7.com olarak başlattığımız dosyalarımıza Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kikan aşiretinin varisi Mehmet Timurağaoğlu ile devam ettik.

Kikan Aşireti oyunu açıkladı: Vicdanı olan...
Kikan Aşireti oyunu açıkladı: Vicdanı olan...
GİRİŞ 11.06.2018 09:00 GÜNCELLEME 11.06.2018 09:36
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin nefesini tuttuğu 24 Haziran seçimleri öncesi Mardin'de Mehmet Timurağaoğlu'na AK Parti ve HDP'yi sorduk.

İbrahim Günay ve Serkan Üstüner'in haberi...

 

 

Timurağaoğlu, devletin güvenlik politikaları sonrası halkın özgür iradesini sandığa yansıtabileceğini bu durumda da AK Parti'nin oy oranında yükseliş beklediklerini söyledi. Timurağaoğlu, önceki seçimlerde HDP ve FETÖ'nün sandıklar üzerinde kurdukları oyunu da deşifre etti.

KİKAN AŞİRETİ

Mehmet Timurağaoğlu "Kızıltepeliyim. Altıntoprak Köyü'ndeyniz. Suriye sınırına 4 km... İHH il başkanı, ÖNDER, Birlik Vakfı kurucusuyum. Ben bir ihracatçıyım. MÜSİAD’da gıda kontrolünde görev aldım. İyi tarım uygulamalarımız var. Kikan aşiretinin varisiyim. Kikan aşiretinin reisliğini şu an eski MSP milletvekili olan amcam Abdülkadir Timurağaoğlu yapmaktadır. Ondan sonraki varis de benim.

Kikan aşireti Kızıltepe’den Suriye’ye kadar uzanan büyük bir topluluk. Seyyid bir aileyiz. Bağdat’tan gelen dedemiz burada herkes tarafından sevilince, tüm davaları çözünce dedemize aşiret reisliğini teklif ediyorlar. O kabul etmeyince Osmanlı Devleti onun oğlu, dedem İsmail’e aşiret reisliğini veriyor.

Kikan aşireti Kızıltepe’de 140 köy, Suriye’de 100 köy Kikan aşiretine bağlıdır. Dedem Balkan savaşına katılmış.

"OYUMUZ ERDOĞAN VE AK PARTİ'NİN"

Halk ülkenin sistem değişikliğine gittiğinin farkında değil. Bu sistem değişikliğiyle Türkiye’nin çok farklı olacağını gösterdi. İnsan vicdanlı olursa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin dışına çıkamaz. Erdoğan ‘Kürt sorunu benim sorunum’ diyerek bu işin yükünü almış ve çözmüştür. Tabii art niyetli insanlar bunu da baltalamak istedi. Erdoğan gelmeden önceki gözaltıları hatırlayın. Nice faili meçhuller vardı. Ceberrut devlet anlayışından sosyal devlet anlayışına geçti.

16 yıllık istikrarı ortaya koyun. Çözüm sürecini başlatarak tamamıyla çözecekken terör örgütü ve HDP bunu elinin tersiyle itti. Çukur terörizminden sonra bu halk bunlardan artık nefret etti.

Bu bölgenin kendisine göre kurulu bir düzeni vardı. Aile, familya, kabile ve aşiret silsilesi böyle devam eder. Bu düzen sol örgütlerin, PKK’nın, HDK’nın bu aşiretlerin aleyhinde çalıştı. Halbuki Osmanlı bu bölgeyi aşiret sistemiyle yürüttü. Benim dedem beylik rütbesini alan biri.

Yeşilçam’ın tiplemesiyle bir ağalık profili var. Ama bunun tam tersi bir olay var. Örgütler aşiretlerin çocuklarından adam devşirdiler. Devletimiz bu aşiretlere sahip çıkmadılar ve güçten düştüler. Devlet burada millet ve devlet sevdalısı aşiretlere sahip çıksaydı bu kadar terör ortaya çıkmazdı. Şimdi burada bizi kırmazlar ama şu anda bir görevim yok. Partide herhangi bir görevim de yok.

"1 MİLYAR DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİK"

Kikan aşireti olarak açık ve net sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AK Parti’yi destekliyoruz. Aşiret olarak neden mi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AK Parti’yi destekliyoruz? Bölgenin ne kadar rahatladığını görmemek nankörlük olur. Ticari hacmimize bakın 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bütün arazilerimizi damla sulama sistemine çevirdik.

Halk artık gerçekleri görüyor ama yetersiz kalıyor. Cizre, Afrin, Kobani Kürt koridoru deniyordu. Biz buna ilk günden karşı çıktı. Bu terör koridorudur. Bu hainlerin ihtiyacı olan şey: Kürt kelimesiydi. Biz Kürt’üz ve devletimizin her zaman yanında olduk.

KÜRTLERE OPERASYON YAPILIYOR ALGISI

Afrin’deki olaylarda Arap ve Batı basını beraber hareket ederek bu operasyonu sanki teröre değil de Kürtlere karşı yapılmış olarak yazarak yalan habere imza attılar.

Ben Irak’taki bir forma katılmıştım. Oradaki iş adamlarından biri bana şunu sordu:

Siz neden Kürtlere operasyon yapıyorsunuz?

Ben sana şunu söylüyorum: Sen asıl şu soruyu sor? Amerika’nın burada ne işi var? Biz oraya terör için girdik. Oradaki sivil halkın burnu bile kanamayacak. Amerika’nın buraya kan gölüne çevirdiğini sorgula sen.

"ALLAH MUHARREM İNCE'Yİ ISLAH ETSİN"

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayı olmuş ama  insanlık adına bir şey  öğrenememiş. Allah onu ıslah etsin. Sanki Türkiye’de yaşamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu insanlar Cezire denen yerdeki Kürtler neden kaçtılar? Hepsi PYD’nin zulmünden kaçtılar. YPG’nin Kürtlerle bir alakası yok bunlar tamamen terör örgütüdür.

FETÖ VE HDP ORTAKLIĞI

2015’ten sonra fikirlerini değiştiren çok insan oldu. Şu ana kadar hep sandıkta kaybedildi. FETÖ olayları bölgede çok sinsi ve gizli iş yapıyorlardı. Kimse burada FETÖ ile HDP’nin ortak çalıştığını anlamadı.

FETÖ sandık görevlisiydi diğer görevliler de HDP’dendi. Ortak çalışıyorlardı. Bu sandıklara sahip çıkılırsa abartmasız en az yüzde 30 oy kaybına uğrar.

Yüzyıldır bu topraklarda her şeyi denediler ama tutmadı. Bu yüzden yeni sistem gelmeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sonuna kadar desteklenmeli" dedi.

YORUMLAR 42
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bölgede en büyük numarayı sandık müşahitliğiyle yapıyorlar. HDP'li gençler bütün partilerden müşahit yazılıyor. Bir çok partinin teşkilatı zayıf olduğu ve müşahit bulmakta güçlük çektiği için kim necidir bilmeden gelen müşahit adayını bir sandığa yazıyorlar. Neticede sandık başlarında HDP'liler al gülüm ver gülüm oy sayıyor.
    Cevapla
  • esp 5 yıl önce Şikayet Et
    Bölgeden biri olarak; çok doğru bir tespit. Bunu daha önce yetkililere de yazdım ama pek bir şey değişmedi maalesef...
    Cevapla
  • Kürt 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • muyo 5 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir.tam devlet sevdalısı bir adam.fikirlerine önem verilmeli
    Cevapla
  • Mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    HÜDAPAR neden hiç zikredilmiyor?
    Cevapla
  • habib alalın 5 yıl önce Şikayet Et
    .....sonuna kadar katılıyorum helal olsun iyi analiz etmiş.kardeş diline zorluk verme muharremi anıpta kendini yorma.çünkü senin dediyini bilmesi için bir özveri olacak çaba sarfedecek nede onlarda bu mecel.zaten kendisi itiraf ediyor şuna karışmıyacağım buna karışmayacağım bire gafil oraya piknik yapmayamı geleceksin.iyi olan şeylerde topluma empoza edeceksinki cumhur başkanı olduğun nlaşılsın. şu anda ozamanlar kızanlar sigara yasağı için bugün samimiyetle dua ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!