TİKA'dan Uganda ve Cibuti'ye dev yardım!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Uganda’da Bidi Bidi Mülteci Kampında düzenlenen Ramazan programı kapsamında toplam 1.000 aileye gıda yardımı gerçekleştirildi. TİKA, Doğu Afrika’da bulunan Cibuti Cumhuriyetine yönelik İnsani Yardım Projeleri kapsamında gıda yardımı da gerçekleştirdi.

TİKA'dan Uganda ve Cibuti'ye dev yardım!
TİKA'dan Uganda ve Cibuti'ye dev yardım!
GİRİŞ 12.06.2018 13:06 GÜNCELLEME 12.06.2018 13:06

Dünya’da, en çok mülteci ağırlayan ikinci ülke, Uganda’nın kuzeyinde yer alan Bidi Bidi mülteci kampında özellikle Güney Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki iç savaş ve terörden kaçan aileler barınıyor. TİKA tarafından 2018 yılı Ramazan programı kapsamında kampta yer alan Müslümanlara yönelik gıda paketi dağıtımı gerçekleştirilerek, 1.000 ailenin Ramazan sevincine ortak olundu.

 

 

Gıda dağıtımı programına Uganda Başmüftüsü Şeyh Şaban R. Mubajje ve beraberindeki heyet ile birlikte Bölge Kadısı Şeyh Şuayip Swaibu Ajiga da katıldı. Uganda Başmüftüsü Şeyh Şaban R. Mubajje yaptığı konuşmada Türkiye’nin Uganda’daki Müslümanlara yönelik yardımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Türk halkına şükranlarını iletti ve iki ülke arası dostluk bağlarının giderek güçlendiğini dile getirdi.

TİKA Koordinatörü Hakan Seçilmiş de yaptığı konuşmada, TİKA Kampala PKO’nun yeni kurulduğunu belirterek, Ramazan ayında gerçekleşen ilk yardım oganizasyonunun Bidi Bidi kampındaki Müslümanlara yönelik olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

CİBUTİ'YE YARDIM

Doğu Afrika’nın kıyı ülkelerinin başında gelen 945 bin ’den fazla nüfusa sahip Cibuti’de ihtiyaç sahibi ailelerin beslenme ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere TİKA tarafından 1.136 aileye gıda yardımları gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, Cibuti Kadın ve Aile Bakanlığı, Cibuti Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, başkent Cibuti’nin az gelişmiş farklı bölge ve yerleşkelerindeki ihtiyaç sahibi aileler tespit edildi.  Hazırlanan gıda paketleri, TİKA tarafından başkentte ve Tajura Vilayetinde gerçekleştirilen 900 kişilik iftar programlarının akabinde dağıtıldı. İşsizlik oranın %60’a yaklaştığı Cibuti’de, Ramazan Ayı’nı yoksulluk sınırı altında geçirecek yaklaşık 6.000 kişinin temel gıda ihtiyaçları TİKA tarafından karşılanmış oldu.

TİKA tarafından Cibuti Kadın ve Aile Bakanlığı ile Cibuti Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 4 farklı günde gerçekleştirilen dağıtım programları kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketleri teslim edildi. Teslim törenlerinde bulunan yetkililer ve aileler, başta TİKA olmak üzere Türk halkının kendilerine yönelik yapmış olduğu katkı ve destekler sayesinde ailelerin gıda ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı