Türkiye'den peş peşe Menbiç açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda Münbiç'te devriye gezme olayının başladığını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, Türk askerinin bugün Menbiç'te göreve başladığını duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'de ABD ile anlaşma kapsamında, TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları bağımsız devriye faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Türkiye'den peş peşe Menbiç açıklaması!
Türkiye'den peş peşe Menbiç açıklaması!
GİRİŞ 18.06.2018 15:43 GÜNCELLEME 18.06.2018 17:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD ile Türkiye arasında üzerinde mutabakat sağlanan Menbiç haritası çerçevesinde Türk askerlerinin Menbiç'in dış mahallelerine girdiği belirtildi. 

ERDOĞAN SAMSUN MİTİNGİNDE DUYURDU

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Münbiç'te devriye gezme olayının başladığını açıkladı.

TSK: DEVRİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları bağımsız devriye faaliyetlerine başladı" denildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: BUGÜN İTİBARİYLE ASKERİMİZ MENBİÇ'TE GÖREVE BAŞLADI

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün itibariyle askerimiz Menbiç'te göreve başladı. Oradan da bu terör unsarlarını temizlemek için gereken çalışmaları Amerikayla birlikte yapıyorlar" dedi.

Başbakan Yıldırım, Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde Doğu ve Güneydoğu kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle biraya geldi.

"Size bir haberim var" diyen Yıldırım, "Az önce konuştum Genelkurmay Başkanımızla. Biliyorsunuz Fırat Kalkanı'nı yaptık. O bölgeyi DEAŞ'ten, YPG -PYD'den temizledik. Zeytin Dalı Harekatı'yla Afrin'i temizledik. Bakın 'Bunları niye yapıyorlar?' diyorlar. Niye yapıyoruz biliyor musunuz? El -Bab'ta, Cerablus'ta Afrin'de bu PKK uzantısı PYD-YPG teröristleri oradaki Arapları, Kürtleri, Türkmenleri, Ezidilere ceza veriyorlar. Evlerini ellerinden alıyorlar. Çocukları askere alıp küçük yaşta ellerine silah veriyor. 350 bin kişi evini terk edip bir kısmı Türkiye'ye bir kısmı Ürdün'e geçti. Biz bu harekata yaptıktan sonra Türkiye'den 180 bin Suriyeli kardeşimiz gittiler, evlerine geçtiler, yerleştiler. Normal hayatlarına döndüler. Şimdi soruyorlar. Suriyeliler ne olacak? Ne olacağını Fırat Kalkanı'nda Afrin Harekatın'da görüyoruz. Bugün itibariyle askerimiz Menbiç'te göreve başladı. Oradan da bu terör unsurlarını temizlemek için gereken çalışmaları ABD ile birlikte yapıyorlar. Suriye'den ülkemize gelen insanlar keyif için gelmedi" diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • Serdengeçti 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte budur, asker sahada kafasını kıra kıra, siyasetçi masada gırtlağını sıka sıka alacak! Bu eş güdümün sürmesi dileği ile. Helal olsun.
    Cevapla
  • Çınarcıklı 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ordumuza güç kuvvet ver abd yine bir oyun içindedir binlerce tır silah boşuna gitmedi abd nin hiç bir lafına inanmıyorum
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakan'ım İstanbul kaçak Afgan,Türkmen dolu.İş yerleri bunları sigortasız ve ucuz çalıştırdıkları için bizim kendi vatandaşımız işsiz kalıyor.Şu işe bir el atın artık.Pendik kaçak Türkmen kaynıyor.Vatandaş çözüm bekliyor.
    Cevapla
  • ccc 5 yıl önce Şikayet Et
    turk bayragini goren hainler titresin abd de titresin
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun ...
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Amiiiiiiiiin inşaallah Velâ galibe illallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız