Münbiç'te son dakika gelişmesi! Terk etmişler

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Münbiç'in YPG/PKK'dan arındırılması faaliyetleri çerçevesinde ilçede ikinci devriye görevine başladı. TSK'nın Münbiç'teki devriye güzergahında bulunan terör örgütü YPG'ye ait mevzi ve karakolların terk edildiği gözlendi.

GİRİŞ 20.06.2018 14:10 GÜNCELLEME 20.06.2018 16:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin bildirdiğine göre, TSK'ya ait zırhlı araçlar, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ilçesi ile Münbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı civarına girdi.

TSK ile eşzamanlı olarak ABD unsurları da üslerinin bulunduğu Dadat ilçesi karşısında devriye faaliyeti gerçekleştiriyor.

MEVZİLERİ TERK ETMİŞLER

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Münbiç'teki devriye faaliyetlerinin Türkiye ve ABD askeri yetkilileri arasında bugüne kadar çeşitli yer ve zamanlarda yapılan toplantılar doğrultusunda yürütülürken bugüne kadar icra edilen faaliyetler neticesinde devriye güzergahında bulunan YPG terör örgütü mensuplarının bulundukları mevzi ve karakolları terk ettiği gözlendi.

 

 

İlk devriye faaliyeti, 18 Haziran'da gerçekleştirilmişti. 

ABD ve Türkiye, YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batısında işgal ettiği Münbiç'ten çekilmesi için mutabakat sağlamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo, 4 Haziran'daki görüşmelerinde, ilçede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını da içerecek bir yol haritasını onaylamıştı.

Plan, Türk ve Amerikan taraflarının askeri ve istihbari unsurlarla ilçede ortak denetime başlamasını da öngörüyor.

Mutabakat ayrıca Münbiç'te teröristlerin çıkmasından sonra ilçenin yerel unsurlarından bir yönetim kurulmasını içeriyor.

YPG/PKK, Halep iline bağlı Münbiç ilçesini Ağustos 2016'da ABD'nin desteğiyle terör örgütü DEAŞ'tan alarak işgal etmişti.

Münbiç nüfusunun yüzde 90'ından fazlasını Araplar oluşturuyor.

YORUMLAR 4
  • mustafa k. 5 yıl önce Şikayet Et
    aklım bulanıyor.. ABD Turkiyedeki seçimle ilgili bir oyun mu yapacak, inşallah seçimi Devletimiz, mevcut hukumetimiz ve reis kazanacak, ama amerikanın aksi bir durum cıkması için yaptıgı bir çalışma mı var? Şu anda çatışma ortamı istemeyip, acaba (seçimle ilgili o aksi ihtimal gerçekleşirse) seçimden sonra askerimizin girmiş oldugu butun yerlerden çekilmesinin planı mı yapılıyor?
    Cevapla
  • sırasıyla 5 yıl önce Şikayet Et
    peyderpey bütün suriyeyi bu teröristlerden temizlemeliyiz.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bu azeze niye girmedik.sarı olarak cok sırıtıyor.
    Cevapla
  • Sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Afrine girdiğimiz gibi münbiçede girmemiz gerekiyor. abdliler onları saklamıştır devriye sırasında. bu abdlilere güvenimiz artık hiç yok.. eğer birşey yapıyorsa kesin bizim aleyhimizedir diye düşünüyoruz. mümbiçe afrine girdiğimiz gibi girmemiz şart..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu