FETÖ'den "kızın ve annen ölür" tehdidi

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan kadın zanlı, itirafçı olmaması için örgüt tarafından ölümle tehdit edildiğini savundu.

FETÖ'den "kızın ve annen ölür" tehdidi
FETÖ'den "kızın ve annen ölür" tehdidi
GİRİŞ 27.06.2018 12:08 GÜNCELLEME 27.06.2018 12:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması  kapsamında gözaltına alınan M.İ, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için  itirafçı oldu.

M.İ, ifadesinde, eşinin GSM hattındaki interneti kullanarak örgütün  şifreli haberleşme programı ByLock'u yükleyen FETÖ mensubunun adını emniyet  mensuplarına söylememesi için çok sayıda tehdit aldığını anlattı.

 

 

Fakir bir ailenin çocuğu olduğundan evlenmeden önce iş bulmak için  yurtta çalışmaya başladığını ancak buranın FETÖ ile bağlantılı olduğunu sonradan  öğrendiğini savunan M.İ, eşiyle aynı gün gözaltına alındıklarını, kocasının 5 ay  tutuklu kaldığını, kendisinin ise hamile olmasından dolayı adli kontrol şartıyla  serbest bırakıldığını kaydetti.

Yurtta çalıştığı sırada tanıdığı "Neriman" kod adlı örgüt mensubunu  bir gün evinde misafir ettiğini belirten itirafçı kadın, "Neriman"ın internet  kotasının dolduğunu söyleyerek eşinin cep telefonuna bağlı interneti açmasını  istediği, bu esnada yüklediği ByLock programını telefonu tamire götürdüğünde  öğrendiğini öne sürdü.

İtirafçı M.İ, karakola gidip olup biteni anlatmaya karar verdiğinde  Neriman'ın, "Karakola gidersen oradan çıkamazsın. Telefonun içindeki bilgiler  sana ait, seninle alakalı şeyler, benimle alakalı hiçbir şey yok. Hiçbir şey  ispat edemezsin. Karakola gidersen daha kötü şeyler olur, daha kötü şeyler  yaşarsın." tehdidinde bulunduğunu iddia etti.

Bu olayın ardından yaşadığı eve tanımadığı ancak kendisini polis  olarak tanıtan bir erkeğin geldiğine işaret eden M.İ, "Bu polis, 'Gözüm  üstünüzde.' gibi şeyler söyledi. Korkudan sustum. Hiçbir şey söylemedim. Hatta o  polise 'Eşimle denize gittik, telefon kayboldu.' dedim. Konu o şekilde kapandı,  eşime bir şey söylemedim." ifadelerini kullandı.

FETÖ'CÜ POLİSLER, ÖRGÜT ÜYESİ KADINI RESMİ ARAÇLA EVE BIRAKMIŞ

FETÖ ile ilişkisi olduğunu düşündüğü polislerin, kendisiyle irtibata  geçmemesi için adresini değiştirdiğini beyan eden M.İ, kimliğinden gerçek ismini  öğrendiği "Neriman" kod adlı örgüt üyesinin resmi polis aracıyla evine  bırakıldığını anlattı.

Daha önce yaşadığı eve gelen polisin, yeni taşındığı eve de gelerek  kendisini uyardığını ileri süren M.İ, polisin, "Hakkınızda arama kararı çıktı,  bir yerlere gidin, nereye gidecekseniz gidin, bu evden kaybolun. Eğer sizi  emniyete götürürlerse, hiçbir şekilde örgüt aleyhine konuşma." uyarısında  bulunduğunu aktardı.

"EVDEKİ OCAĞIN GAZINI AÇAR, KIZIN VE ANNEN ÖLÜR" TEHDİDİ

Gözaltına alındığı sırada hamile olduğundan nezarette yaşadığı  rahatsızlık nedeniyle gönderildiği hastanede yine aynı polisin yanına gelerek  emniyette vereceği ifadesini de takip ettiklerini, dikkatlerin üzerinde olduğunu  söyleyerek gözdağı verdiğine dikkati çeken M.İ, şunları kaydetti:

"Eşim tutuklandıktan sonra FETÖ'nün üzerimdeki baskısı daha da artı.  Yanıma gelen örgüt mensubu, 'Biz avukatlarla her dosyayı takip ediyoruz. Bu  ifaden güzel, eğer bunun aksine herhangi bir şey söylersen eşini cezaevinde  rahatsız ederiz. Senin de rahatını bozarız. Evdeki ocağın gazını açar, kızın ve  annen ölür.' gibi bir sürü tehditler aldım. Bunlar, 2018'in başında oldu."

YORUMLAR 12
  • ferhat 5 yıl önce Şikayet Et
    bu haberi okuyan bir bakan bir milletvekili veya bir vali veya bir savcı varsa Allah rızası için bu kadını bulup o polisi araştırsın. bağlantılarını çözsün ülkede fetö biter.
    Cevapla
  • horasanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    bu hain teröristler...neyin peşinde...bunlar halen aktif gibi çalışıyorlar...hiç bir şeyden korkmuyorlar mı...ama türk adaletinden kaçamayacaklar...illaki yakalayıp...çürüteceğiz onları...ayrıca Yüce ALLAH ın adaletin den hiç kaçamayacaklar...elbet ahiri hayatta yüzleşeceğiz...işte o an hainlerin bittiği an olacak...orada onları kimse savunamayacak...elleri ayakları şahitlik edecek...
    Cevapla
  • Gerçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen TEMİZLEYİN ŞU KANI BOZUKLARIN HEPSİNİ...
    Cevapla
  • ahmet nayas 5 yıl önce Şikayet Et
    niye devlet yok mu. o tehdit eden polisi yakalasın ve bir şekilde hal edilsin
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bu örgüt çok tehlikeli bir örgüt bunlarda ne vicdan nede Allah korkusu var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir