Destek Yayınevi Müdürü Yelda Cumalıoğlu kimdir? Skandal iş ilanı...

Destek Yayınevi tarafından, bir internet sitesi üzerinden yayınlanan muhasebe personeli iş ilanında başörtülülere ilişkin skandala imza atan ayrımcılık yapıldı. Olayın üzerine kamuoyundan gelen ağır tepkilerin akabinde sorgulamaya alınan Destek Yayınevi Müdürü Yelda Cumalıoğlu kimdir? İşte, Yelda Cumalıoğlu'nun hayatı!

Destek Yayınevi Müdürü Yelda Cumalıoğlu kimdir? Skandal iş ilanı...
Destek Yayınevi Müdürü Yelda Cumalıoğlu kimdir? Skandal iş ilanı...
GİRİŞ 29.06.2018 11:09 GÜNCELLEME 29.06.2018 11:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Destek Yayınevi, bir internet sitesi aracılığıyla yayınladığı muhasebe personeli aradığı iş ilanında; “Türbanlı adayların CV'leri dikkate alınmayacaktır” şeklinde sert eleştirilerin hedefi haline gelen açıklamalar gerçekleştirdi. Destek yayınlarının gerçekleştirdiği başörtülülere yönelik skandal söylemin akabinde ayrımcılık içeren ve nefret suçu işlendiği gerekçesiyle kamuoyu tarafından ağır eleştiri oklarının merkezine yerleşti. Çok geniş kesimin tepkisini yoğun bir şekilde ortaya koyduğu ifadelerin hemen arkasından, konusu ilanın yayından kaldırıldığının ve ilanı yayınlayan çalışanın görevden alındığının bilgisine ulaşıldı. Tüm bu gelişmelerin sonrasında skandal iş ilanı vakasına imza atan kuruluş olan Destek Yayınevi'nin Müdürü Yelda Cumalıoğlu'nun kim olduğuna yönelik araştırmalar son sürat yürütülmeye başlandı. Peki, merak duyulan ve sorgulanan isim Yelda Cumalıoğlu kimdir? 

yelda

 

 

YELDA CUMALIOĞLU KİMDİR? HAYATI...

Destek Yayınevi’nin Müdürü Yelda Cumalıoğlu üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümünden tamamlayarak mezun olmuştur. Yayıncılık kariyeri öncesinde uzun bir dönem boyunca Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve TİKA ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde görevini icra etmiştir. Destek Yayınevi’nin kurucusu Yelda Cumalıoğlu, evlidir ve iki erkek çocuğa sahiptir. Bugüne kadar Aşkolsun ve Yüzünü Güneşe Çevirenler isimli adlı kitapları bulunmaktadır. Destek Yayınevi Müdürü, Yelda Cumalıoğlu, yayınevi için Muhasebe departmanı alanında çalışmak üzere verilen ilanda, “Türbanlı adayların CV'leri dikkate alınmayacaktır” şeklinde ifadeler verilmesi üzerine açıklama gerçekleştirdi.  Yelda Cumalıoğlu’nun açıklamaları doğrultusunda, zaten hali hazırda erkek ve türbanlı çalışanlarınında Destek Yayınevi bünyesinde çalıştığını ifade etmiştir.

destek yayınevi

destek

 

YORUMLAR 9
  • fasak 5 yıl önce Şikayet Et
    destek yayinevini evimize sokmayacagiz bizde.
    Cevapla
  • isyan 5 yıl önce Şikayet Et
    valla benimde hosuma gitmedi ama tercih meselesi
    Cevapla
  • erd 5 yıl önce Şikayet Et
    Burda türban öne çıktı sadece ... Ayrıca cinsiyet ayrımı da var. Bayanlar çalışsın Erkekler evde otursun onu istiyorlar herhalde ...Edebiyatı iyi yapıyoruz ama iş ciddiyete binince gerçek yüzümüzü gösteriyoruz ...
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    bitti yani bu kadar halloldu :) öylemi bu ülkede zengin fakir ve dayısı olan olmayan arasında koca koca uçurumlar kadar pozitif ayrımcılık var
    Cevapla
  • hayır 5 yıl önce Şikayet Et
    kurtulamazsınızzz.. devletin kurumları nerede ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı