Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonların merakla beklediği yeni kabineyi 9 Temmuz akşamı açıkladı. Dikkat çeken isimlerin bulunduğu yeni kabine yeniliklerle geldi. İş dünyasından birçok ismin yer aldığı kabinede Kültür ve Turizm Bakanı ETS turun kurucusu Mehmet Ersoy oldu. Peki, ünlü iş adamı Mehmet Ersoy kimdir?

GİRİŞ 27.07.2018 16:15 GÜNCELLEME 27.07.2018 16:15

Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin ilk kabinesini yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Tüm Türkiye'nin nabzını tuttuğu, merakla beklenen kabine oldukça dikkat çekti. Ters köşe yapacağını daha evvel ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel sektör iş adamlarının yoğunlukta olduğu kabineyi takdim etti. Listede dikkat çeken isimlerden biri de yeni sistemin ilk Kültür ve Turizm Bakanı olarak tayin edilen Mehmet Ersoy oldu. Turizm alanında birçok başarı elde eden ünlü iş adamı, ETS tur, Maxxroyal Otelleri, Atlasjet ve Voyage Turizm gibi birçok şirketin sahibi. Peki, merakla araştırılan yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir? Mehmet Ersoy aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy hakkında tüm merak edilenler....

MEHMET ERSOY KİMDİR?

 

 

1968 yılında dünyaya gelen Mehmet Ersoy, Pervin Ersoy hanımla evli ve bir de çocuk sahibidir. Alman Lisesi mezunu olan Ersoy, daha sonra eğitimine İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nde sürdürmüştür. İlk olarak ETS turu kuran ünlü iş adamı, sonrasında sektörel faaliyetlerini otelcilik alanında icra etmiştir. 

Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, uzun yıllar evvel medyanın tanınan yüzlerinden biriydi. Show TV'de faaliyet gösteren Pervin Ersoy, Günaydın Türkiye adlı programın sunuculuğunu üstlenmişti. Birçok programa daha imza atan Ersoy, daha sonra ETS tur şirketine eşi ile beraber çalışmaya başlamıştır. 

İkiz kardeşi Murat Ersoy ile beraber birçok şirketin yönetim ve idaresini sağlayan Ersoy, ETS turun kurucusudur. Ersoy kardeşler aynı zamanda ETS Tur, Maxxroyal otelleri, Atlasjet ve Voyage Turizm'in sahibidir.

Ticari faaliyetlerini geçtiğimiz yıllarda ayıran kardeşler, şirketleri de aralarında anlaşmalı olarak bölmüşlerdir. ETS tur ve Maxxroyal Otelleri'nin idaresini Mehmet Ersoy üstlenirken, diğer şirketler Murat Ersoy'da kalmıştır. 

Mehmet Ersoy 2012 yılında cruise sektörüne adıma atmış ve Türkiye'nin ilk cruise gemi işletmecisi olmuştur. 2017 yılında ise online rezervasyon platformunu hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakında tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başlamıştır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!