Soma davasında cezalar belli oldu

Soma davasında Can Gürkan 15 yıl, Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay, Akın Çelik 18 yıl 6 ay, İsmail Adalı 22 yıl 6 ay hapis cazalarında çarpıtırldı. Sanıkların cezalarında indirim yapılmadan tutukluğun devamına karar verildi.

GİRİŞ 11.07.2018 10:01 GÜNCELLEME 11.07.2018 12:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma maden kazasının pazartesi günü ertelenen karar davası bugün yeniden başladı. Mahkeme sanıklar hakkındaki kararları açıklıyor.

İş yeri sahibi Can Gürkan, taksirle ölüme sebebiyet vermekten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gürkan'ın tutukluluğu devam edecek.Ramazan Doğru'ya, taksirle ölüme sebebiyet vermekten 15 yıl hapis cezası verildi. Arttırımla toplamda 22 yıl 6 ay hapis yatacak.  Akın Çelik, taksirle ölüme sebebiyet vermekten 15 yıl hapis cezası aldı. Arttırımla 22 yıl 6 ay olan hapis cezası iyi hal indirmiyle 18 yıl 9 ay oldu. Tutukluluğa devam edecek.İsmail Doğru, taksirle ölüme sebebiyet vermekten 15 yıl hapisle cezalandırıldı. Arttırımla 22 yıl 6 ay cezaevinde kalacak.

KARAR AÇIKLANDI, SALON KARIŞTI

Mağdur avukatları kararlar açıklandıktan sonra “taksir dediniz değil mi sayın hakim” diye sordular.Mahkeme başkanı bu soruya “evet” cevabını verdi.“Bu karar heyetinize aittir biz artık ailelerin yanındayız diyen” mağdur avukatları alkışlayarak salonu terk ettiler.Bu arada salon karıştı, aileler ve bazı mağdur avukatları fenalaştı. Mahkemeye 10 dakika ara verildi.Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

SOMA A.Ş ESKİ PATRONU ALP GÜRKAN'A BERAAT

Aranın ardından mahkeme heyeti Soma A.Ş. eski patronu Alp Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 37 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

 

 

YORUMLAR 12
  • fan kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyada hangi önlem göçük ve zehirlenme çözüm bulabilmiş adam içeride yatıyor somalılar baygınlık geçiriyo yeter yeter örgüt mü bunu uzatıyor kapansın bu defter birdaha göcükte çalışmasınlar
    Cevapla
  • fan kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    riziko çalışma koşularını göze alıp bedeline katlanmak gerek şehit diyimide yanlış çok
    Cevapla
  • Anladım 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada değişmeyen altın kural -Altını olan kuralı koyar-
    Cevapla
  • adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    boştur böyle davaların sonuçları hemen açıklanacak ki sıcağı sıcağına tadı olsun adalet yerini bulsun suçlu cezasını bulsun.yok bilmem olaydan yıllar geçsin sonra böyle sonuçlar çıksın boştur birşey ifade etmez.
    Cevapla
  • Mert Kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar eli mahkum onay raporu veren mühendislere değil de maliyeti azaltmak için bile bile önlem almayan iş yeri sahibi ve üst düzey yöneticilere verilmeli. Bu açıdan hiç yoktan iyidir diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira