Aref'i kobra ısırdı, panzehir aranıyor!

Antalya’da dün 'kobra' cinsi yılanın ısırdığı sihirbazlık gösterileriyle tanınan İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri, vize sorunun aşılmasının ardından tedavi için Mısır’a gönderildi.

GİRİŞ 16.07.2018 13:38 GÜNCELLEME 16.07.2018 14:13
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

Acun Ilıcalı'nın programlarında yaptığı illüzyon gösterileriyle Türkiye'nin yakından tanıdığı İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri, bir süredir Antalya'daki beş yıldızlı otellerde gösteri yapıyordu. Dün öğle saatlerinde gösterisi için hazırlık yapan Aref Ghafouri'yi 'kobra' cinsi yılanı, sağ elinin bilek üstünden ısırdı. Kolunu bir bez parçasıyla sıkarak zehirin bütün vücuduna yayılmasını önleyen ünlü sihirbaz Aref, Rus asistanı Yana Vinter ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

PANZEHİR TÜRKİYE'DE YOK

Yılan ısırma ünitesinde ilk müdahalesi gerçekleştirilan Aref Ghafouri için seferber olundu. Yapılan gözlem ve tahlillerde yılanın ısırdığı yerde kısmi komplikasyon tespit edilirken, kobra yılanı panzehirinin Türkiye'de olmadığı söylendi.

 

Antalya Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür de hastaneye gelerek sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra bakanlık yetkilileriyle görüşerek dünyada sadece Mısır ve Fransa'da bulunan panzehirin getirtilmesi için girişim başlattı. En yakın ihtimal olarak Mısır görülürken, bakanlığın getirteceği panzehirin Antalya'ya ulaşması süresinin 24 saati aşabileceğini gözönünde bulunduran Aref Ghafouri, tedavi için Mısır'a götürülmesini talep etti.

MISIR'LA VİZE SORUNU

Ancak Mısır'ın Türk vatandaşlarına vize uygulaması nedeniyle havalimanında bekletilen ambulans uçak vize alınamadığı için hareket edemedi. Dışişleri Bakanlığı'nın tüm girişimlerine rağmen Mısır makamlarından vize almak mümkün olmadı. Bu arada Kahire Büyükelçiliği de Aref için harekete geçti.

MISIR'A GÖNDERİLDİ, SAĞLIK DURUMU İYİ

Gelen son dakika haberine göre Aref vize sorunun aşılmasının ardından tedavi için Mısır’a gönderildi. Bu arada Aref'in sağlık durumunun düne göre daha iyiye gittiği ve yılanın ısırdığı sağ kolundaki şişliğin inmeye başladığı açıklandı. Genç sihirbasın yapılan ilk müdahaleyle zehrin vücuduna yayılmasına engellendiği öğrenildi.

KOBRA YILANI ÖZELLİKLERİ

Asya'ya özgü bir hayvan olarak bilinse de kobraların asıl ana vatanı Hint ormanları. Bunun yanında Sri Lanka, Myanmar, Nepal, Malezya, Laos, Endonezya, Kamboçya, Çin, Butan, Bangladeş, Singapur, Tayland, Filipinler gibi ülkelerde de sıkça bulunuyor. Kobranın alt çenesi oldukça esnek. Onun için kalıplı avlarını rahatlıkla yutabiliyor. Gün ışığını çok seven kobralar, yapı olarak utangaç hayvanlar. Tahrik edilmedikçe, üzerine gitmedikçe saldırmıyor. Zehiri esas olarak nörotoksinlerden oluşuyor. Yılan ısırdıktan sonra şiddetli ağrı, bulanık görme, uyuşukluk, baş dönmesi ve daha sonra felce neden oluyor. Isırılan kişiye müdahale edilmemesi halinde solunum yetmezliği ile ölüme yol açıyor. Boyları 5-6 metre arasında değişen kobraların kiloları ise 4-5 kilo. Türkiye'de kobra yılanı yaşamıyor. Türkiye'deki yılanları türü engerek olduğu için sağlık merkezlerinde de bu yılan ısırmasına karşı serum bulunuyor. Kobra yılanı serumu ise Mısır ve Fransa'dan temin edilebiliyor.



YORUMLAR 176
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    bir şeyi yoktur cevatın. pardon zevatın
    Cevapla
  • NükleerTıpUzmanı. 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de panzehiri olmayan tek şey bu değil. Siyanür zehirlenmesinde dakikalar içinde verilmesi gereken cyanokit de Türkiye'de yok. Arafat'ın (savcılığa verilmiş bir ifadeye göre Özal'ın da) zehirlendiği maddenin ilacı (B.A.L), eğitim ve araştırma hastahanelerinde bile yok. 200 resmi dilekçe ile uyardık. İstanbul'daki siyanür vak'asının sonuçlarına bakın. Siyanür 26 derecede buharlaşıyor, siyanürlü toprağı taşıyan işçiler kot pantolon ve kağıt maske ile... Sonra bu adam ıssırılmak için bir kobra buluyor, getirebiliyorsa, panzehiri nasıl olmaz? Dünyanın tüm panzehirleri en az 10 ilde olmalı.
    Cevapla
  • Tatar 5 yıl önce Şikayet Et
    Her yilanla oynanmaz.sonra deliverir
    Cevapla
  • muhammet 5 yıl önce Şikayet Et
    hani bu ışınlanıyordu uçuyordu iki dişe bakıyormuş
    Cevapla
  • mamoo 5 yıl önce Şikayet Et
    arefin panzehirini bulup kobrayi kurtaralim bence...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
CHP yandaşının ‘anket’ yalanı elinde patladı! Anket şirketinden Saymaz’a cevap gecikmedi!