Vatan haini 'Hero' tişörtünden pişman olmuş!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin karara bağlanan davada, duruşmaya "Hero" yazılı tişörtle gelen Gökhan Güçlü ile tişörtü gönderen ablasının "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılaması başladı.

GİRİŞ 17.07.2018 16:00 GÜNCELLEME 18.07.2018 09:00
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Gökhan Güçlü ile ablası B.G, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dahil oldu. Söz verilen Gökhan Güçlü, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Benim davranışım etik değildi. Sonradan pişman oldum ancak suç değildi" dedi. Güçlü'nün ablası B.G. ise FETÖ ile hiçbir şekilde bağının olmadığını savundu. Yaşanan olayın bu şekilde algılanacağını tahmin etmediklerini iddia eden B.G, "Bu şekilde bağlantı kurulacağını öngöremedim. Hayatım boyunca hiçbir suça karışmadım. Hiçbir örgütle bağlantım yok.

Sadece cezaevinde bulunan kardeşime moral vermek istedim." diye konuştu. Sanık avukatları ise sanıkların hiçbir zaman örgüt üyesi olduklarını kabul etmediğini, övmediğini ileri sürdü. Mahkeme heyeti, karar için duruşmayı 14 Kasım'a erteledi.

İDDİANAMEDE 5 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

 

Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Gökhan Güçlü ve kardeşi B.G. hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, "Soruşturmaya konu olan tişörtün özel üretilmiş nitelikte bulunmadığını belirtseler de Gökhan Güçlü'nün Cumhurbaşkanına yönelik suikast teşebbüsü eyleminin hükümlülerinden olduğu, duruşmaların şehit yakınları, katılanların yanı sıra ulusal ve uluslararası basın tarafından yoğun şekilde takip edildiği, duruşma sürecinde yaşanan herhangi bir olağan dışı olayın haberniteliği taşıdığı, gerek basın organları gerekse de sosyal medya kullanıcıları tarafından derhal haberleştirilerek kamuoyunun takdirine sunulduğu, dolayısıyla bu ortamın sanıkların kamuoyuna mesaj göndermesine ve algı yaratmasına imkan yarattığı bir gerçek olup, böyle bir halin varlığından haberdar olamadıklarını düşünmek mümkün değildir." ifadesine yer veriliyor.

Güçlü'nün, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimini övme ve özendirmeye, eylem dolayısıyla mağdur olan Türk milletini rencide etmeye, örgüt mensuplarına ise moral vermeye elverişli davranışta bulunduğu vurgulanan iddianamede, B.G'nin de suçta kullanılan eşyayı temin suretiyle silahlı terör örgütü propagandası yapma suçundan yardım eden sıfatıyla sorumlu olduğu için hakkında kamu davası açılmasına karar verildiğine işaret edildi.

Öte yandan FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin karara bağlanan davada, Gökhan Güçlü'ye "Anayasayı ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast" ve 2 kez "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan 4 defa ağırlaştırılmış müebbet ile "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"dan 18 yıl, "nitelikli kasten yaralama"dan 6 yıl ve "nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal"den 18 ay hapis cezası verilmişti.

YORUMLAR 26
  • komando 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainine kahraman yazan tişört Düşünmeden seçilen bir renk ve yazı olamaz.çok iyi planlanmış pıropoganda içerikli dişünülmüştür.Bundan sonrası pişmanlık kesinlikle Savcılarımız,Hakimlerimiz tarafından kabul edilmemelidir.Halkın görüşü budur.Vesselam
    Cevapla
  • VATANSEVER 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte Bu Millet Vatanını Milletini kurtarmak korumak için gerekenlerden daha fazlasını yaptı ama asla hükümet' ler nezdinde asla karşılığını almadı istemedi de zaten çünkü biz Vatanı Karşılıksız severiz canımızı seve seve feda ederiz. Ama Terör örgütlerininde beslenmesine razı değiliz. Vatan Hainine hapis olmaz kardeşim idam olur. Mahkeme ne sorgu olur akabinde sehpaya gönderilir. ben hakkımı helal etmiyorum terör örgütlerinin beslenmesine sapıkların hırsızların sokak magandalarının tecavüzcülerin dolandırıcıların beslenmesine hakkımı helal etmiyorum....
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    5 yılla yargılanmak ne demek yaa.. ya hiç zahmet etmeyin bari bırakın gitsin. 5 yıl ne demek ya. biz idam diyoruz, adamlar 5 yıldan bahsediyorlar ya. gelde çıldırma ya.
    Cevapla
  • Tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    Adalet sistemine yeni "ömer"ler lazım..
    Cevapla
  • Burak 5 yıl önce Şikayet Et
    teror suclusuna moral vermek icin oldugunu kabul etmis. madem sen teror suclusuna moral vermek istiyorsun. bununda bir cezasi olmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!