İzmir Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında, Teröristle Mücadele Harekatı Kursu'na katılan 1978 uzman erbaş düzenlenen törenle mezun oldu.

Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Çekiç, Foça ilçesindeki okulda 1978 uzman erbaş için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 16 hafta süren eğitim süresince Atatürkçü düşünce sistemi ışığında hedeflerinin, aklı ve bilimi rehber edinen, ahlaki ve mesleki değerlere gönülden bağlı uzman erbaş yetiştirmek olduğunu söyledi.

Eğitimlerini tamamlayan uzman erbaşların Jandarma Genel Komutanlığında atacakları her adımı mutlaka düşünerek atmaları gerektiğini bildiren Çekiç, "Sizleri seviyor, sizlere güveniyor, sizlere inanıyoruz." dedi.

Mustafa Çekiç, uzman erbaşların ailelerine de seslenerek, "Büyük fedakarlıklarla yetiştirip Jandarma Genel Komutanlığına gönderdiğiniz evlatlarınız dimdik, heyecanla ve gururla karşınızda durmaktadır. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Onlar sizin olduğu kadar artık bizim de evlatlarımız olmuştur." diye konuştu. 

Kursiyerler adına konuşma yapan Jandarma Uzman Onbaşı Himmet Soylu ise kursu başarıyla bitirmenin heyecanı içinde olduklarını belirterek, "Biz burada 24 saati kullanmayı, sevdiklerimize sağsalim dönmeyi, düşmanlara ise sadece varlığımızla bile korku vermeyi, gerekirse gözümüzü kırpmadan 5 dakika içinde öleceğini bile bile savunduğu mevziyi bırakmayan atalarımız gibi canımızı ortaya koyarak ülkemizi savunmayı ve korunmayı öğrendik." şeklinde konuştu. 

Konuşmanın ardından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Törende, aralarında kursiyer kadın astsubayların da yer aldığı askerler, yakın dövüş hareketleri gösterisi sundu. Tüfekli hareketlerin de gerçekleştirdiği gösteriler izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Meskun mahal operasyon gösterilerinin de gerçekleştiği törende, subay eğitim merkezi öğrencileri zeybek oynadı. 

Tören geçişinin ardından uzman erbaşlar yakınlarıyla bir araya geldi.

Aileler gururlu

Mezun olan uzman onbaşı Özkan Özen, Türkiye'ye faydalı olabilmek için burada eğitim aldıklarını belirterek, "Gurur veriyor burada bulunmak, çok mutluyum." derken, babasının törenine asker kıyafetiyle gelen Esma Hilal Özen de çok mutlu olduğunu söyledi.

Oğlu Mehmet Akif Yeşilordu için törene katılan Ayşe Yeşilordu da çok mutlu ve gururlu olduğunu aktararak, "Söyleyecek kelime yetersiz, çok mutuyum, vatana millete hayırlı olsun." diye konuştu.

Ağabeyi için törende bulunan Bahar Onur Ünlü de bir çok yemin törenine katıldığını ancak ilk defa bu kadar duygulandığını söyledi.

Murat Şirin'in babası Mehmet Şirin de oğluyla ve tüm askerlerle gurur duyduğunu ifade ederek, "Çok iyi eğitimden geçtiler, inşallah terörde, her şeyde başarılı olurlar, inşallah terörü de bitirirler bir an önce." dedi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Ömer 21.07.2018 23:02
    Tsk sivil memur u hiçe sayarak taze kan alıyor meslekci aynı mesleği yapan memuru niye gormuylar
  • Erhan turkoglu 21.07.2018 15:31
    Allah sizleri başımızdan eksik etmesin
  • Vanli 21.07.2018 14:36
    Allah sizleri korusun. Amin
  • işte bu 21.07.2018 14:32
    Bunlar gerçek asker işte. Eğitim ve disiplin farkı kendini belli ediyor. Profesyonel ordu hakikaten gerekli bir şey. Ancak zorunlu asklerlikte devam etmeli. Her vatandaşın temel eğitim bile olsa askerlik tecrübesi edinmesi şarttır.
  • emekçi 21.07.2018 12:50
    profosyonel orduya geçtik,bedelli artık kalıcı olmalı her isteyen faydalanmalı,bu sayede pro. ordunun finansmanıda sağlanmalıdır.
Daha fazla yorum görüntüle