Yunanistan’da orman yangını: 50 ölü 156 yaralı

Başkent Atina yakınlarında çıkan yangında 50 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 156 kişinin yaralandığı bildirildi.

GİRİŞ 24.07.2018 10:02 GÜNCELLEME 24.07.2018 12:55
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Batı Attika ile Korinthos arasındaki Kineta bölgesinde öğle saatlerinde çıkan büyük orman yangınını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor. Şiddetli rüzgârın da etkisiyle büyüyen yangın, Kineta'nın Galini, Panorama ve Marula yerleşim alanlarını sarınca itfaiye, bölge sakinlerinin evlerini terk etmelerini istedi.

BİNLERCE DÖNÜM ORMAN VE ONLARCA EV YANDI

 

Bölgede, binlerce dönümlük çam ormanının yanı sıra 30'dan fazla ev, bir otel ve hayvancılık tesisleri kül oldu. Yangın Atina-Korinthos karayoluna ulaşınca yol trafiğe kapatıldı.

Bu arada, Attika'nın doğusunda bulunan Mati, Neos Vuças, Rafina ve Ntaou Pendelis sayfiye yerleri alevlere teslim oldu. Büyük bir hızla ilerleyen yangın, yerleşim yerlerini sarınca bölge sakinler evlerinden tahliye edilerek deniz kenarına taşındı. Mahsur kalanlara yardım etmek üzere birçok gemi yardıma koştu.

TÜRKİYE YARDIMA HAZIR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan ve 60'tan fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yangınlar nedeniyle Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile telefonda görüştü.

Üzüntülerini ve taziyelerini ileten Çavuşoğlu, Türkiye’nin her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

60'TAN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ, 156 KİŞİ YARALANDI

Yapılan açıklamalara göre, Neos Vuças ve Rafina sayfiye yerinde 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 170 kişinin yaralandığı bildirildi. Mati bölgesinde ise evlerin yüzde 90'ı kül oldu. Nea Makri Belediye Başkanı, yangının Ayia Marina yerleşim yerine girdiğini açıkladı.

ÇİPRAS, BOSNA-HERSEK ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

Yunan Başbakanı Aleksis Çipras durum değerlendirmesi yapmak üzere bulunduğu Bosna-Hersek'ten acilen Atina'ya döndü.

"YANGINLARIN ÇIKIŞ ŞEKLİ ŞÜPHELİ"

Çipras, yaptığı açıklamada, yangına müdahale için tüm acil yardım ekiplerinin sevk edildiğini belirterek, "Attiki'nin hem doğusunda hem batısında aynı anda çıkan yangınlar şüphe uyandırıyor." dedi.

Attika bölgesinde olağanüstü hal ilan edildi. İtfaiye sözcüsü, Yunanistan'ın yut dışından yardım istediğini açıkladı.

 

YORUMLAR 50
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    bu millet düşmanına bile yardım etmeyi erdem saymıştır. fakat tarih ders alınmayınca aynen tekrar ediyor. kimse kendini vazgeçilmez görmesin. AB ülkeleri hadi yardım edin, o sonuna kadar sömürdüğünüz Yunanistanı. şu an cayır cayır yanıyor adamlar. yanan sadece onlar değil. yeşil tabi oksijen yatakları yanıyor demektir. yine de kimse böyle bir duruma düşmek istemez. mazlum ve yardıma muhtaç kim varsa bu ülke yardım eder. yeter ki herkes haddini bilsin
    Cevapla
  • Sivaslı 5 yıl önce Şikayet Et
    şimdi muhalefet KK diyecek ki: Yunanista'nın halini görüyorsunuz, Erdoğan ordaki yangından bile sorumludur, belki o yaktırmıştır. diyecek mi göreceğiz.
    Cevapla
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunan adaları şuan İsrail Füzeleri ile döşenmiş durumda, Ege sahilleri ve Batı Trakya büyük risk altında, Keza doğuda Ermenistan Güneyde İsrail ve Yeni Terör örgütleri aynı şekilde. Teyakkuz durumuna geç, bırak dışarıyı
    Cevapla
  • kemalat 5 yıl önce Şikayet Et
    Her olayda ibret vardır bu olaydada ibret ve İLAHİ ADALET var.. Türk halkını bombalayıp Yunana kaçan Fetöcü ler. ve o Yunanda o eli kanlı FETÖ DHKC-PKK leri koruyan kolluyan ve adasında egıtm verdirip Turkıye topraklarında eylem yaptıran yunanlılar gunun birinde böyle bedel öduyecekleri kısmen ödedilerde..Alma Türkun ahını sonra çıkar aheste aheste...
    Cevapla
  • ism@il 5 yıl önce Şikayet Et
    o kadarda fırtına bulutları vardı ama oraya yagcana bıze geldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı