Bakan Varank'tan heyecanlandıran mesaj!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tüm Türkiye'yi heyecanlandıracak ve eğitim-bilim-teknoloji alanında geleceğe dair umutlandıran Deneyap isimli bir projeyi resmi Twitter hesabından duyurdu.

Bakan Varank'tan heyecanlandıran mesaj!
Bakan Varank'tan heyecanlandıran mesaj!
GİRİŞ 24.07.2018 19:01 GÜNCELLEME 24.07.2018 19:12
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin eğitim, sanayi, bilim ve teknoloji atılımı için kritik bir eşik niteliği taşıyan ve çocukları çekirdekten yetiştirecek olan Deneyap Atölyeleri Projesi'ni resmi Twitter hesabından duyurdu.

ÇEKİRDEKTEN YETİŞECEKLER

 

Proje kapsamında öğrenciler küçük yaşlardan itibaren teknolojiyi kendileri tasarlamaya başlayacak ve Türkiye böylece çok sayıda Ar-Ge mühendisi yetiştirecek.

81 İLDEN 20 BİN ÖĞRENCİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve STK'ların işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Deneyap Atölyeleri, robotikten kodlamaya, siber güvenlikten nanoteknolojiye kadar her alanda, 81 ilde 20 bin öğrenciye eğitim verecek.

TEKNOLOJİ TÜKETİCİSİ DEĞİL, TEKNOLOJİYİ ÜRETEN BİR GENÇ NESİL YETİŞECEK

Projeyle, hem teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir genç nesil yetişecek, hem de Türkiye için katma değeri yüksek ürünlerin üretimi ve pazarlanması, aynı zamanda bu ürünlerin artık ekonominin bel kemiği haline gelmesinin önü açılacak.

Bakan Varank'ın mesajları şu şekilde:

"Çocuklarımız ve ailelerini; en çok da bizi heyecanlandıracak Deneyap Teknoloji Atöyleri kuruyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve STK'larımız işbirliğinde hedefimiz; yüksek teknoloji geliştiren insan kaynağımızı çekirdekten yetiştirmek.

81 ilimizde 20 bin öğrenciye vereceğimiz eğitimle; robotikten kodlamaya, siber güvenlikten nanoteknolojiye birçok alanda özgün içerik ve proje odaklı yaklaşımlarla geleceğin teknoloji yıldızlarını ve Ar-Ge mühendislerini yetiştireceğiz.

Öğrencilerimiz yüksek teknolojiye sahip şirketlerde, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinde stajlara katılacak ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edecek. İnanıyorum ki Milli Teknoloji Hamlesi kapsamındaki ilk projemiz Geleceğin Teknoloji Yıldızları, yüz akımız olacak."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    geç de olsa yavaş yavaş gerçek eğitime geliyoruz. 80 yıla aşkın teorik eğitimlerle bu ülkenin beyinleri dışarıda heba edildi. üreten beyinler nasa ve benzeri projelerde, biz ise daha emekleme dönemindeyiz. bunda tüm iktidar sahiplerinin vebali var. son dönemdeki bu gelişmeler ümit verici inşallah devamı gelir
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM YAR VE YARDIMCIMIZ OL.Şüpe yokki GALİP OLAN SENSİN.
    Cevapla
  • Deha 5 yıl önce Şikayet Et
    Super gelisme. Bize mucit degil ara eleman lazim diyen bir teknoloji bakani vardi; inanilir gibi degil. Turkiye sonunda yuksek kar getiren mallar uretmenin ve gelecegin mucitlerini yetistirmenin onemini kavramaya basliyor. Yorumlara baktim da, yaw ortaokul lise ogrencisinden ne bekliyorsunuz? Amac, mucitlik potansiyelini ortaya cikarmak ve pekistirmek. Bu isi ehline yani egitmenlere birakin.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede bilisimle ugrasanlarin yerine insaatla ugrasanlar para kazandigi surece teknoloji gelismez. Bu tur atilimlarin etkisi cok az olur
    Cevapla
  • Fatma 5 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda yapılan tübitak bilim fuarları için yüksek bir bütçe ayrılıyor. Zoraki yaptırılan bu çalışmaların büyük bir kısmının bilimle bir ilgisi yok. Tasarlanan şeyler tamamen kağıt kartondan basit taklit çalışmalar. Bu çalışmalar için ayrılan bütçe bahsedilen bu projeye ayrılırsa çok daha isabetli olacak. Aksi halde bilim için harcandığı zannedilen bu paralar çöpe gitmeye devam edecek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var