87 kişi ölmüştü! Sorumluluğu üstlendi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yangın felaketine ilişkin, "Yunan halkı ve kabine önünde, bu trajedinin siyasi sorumluluğunu aldığımı belirtmek istiyorum." dedi.

87 kişi ölmüştü! Sorumluluğu üstlendi
87 kişi ölmüştü! Sorumluluğu üstlendi
GİRİŞ 28.07.2018 09:12 GÜNCELLEME 28.07.2018 09:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çipras, yangın faciası nedeniyle olağanüstü gerçekleştirilen kabine toplantısı öncesinde bakanlar kuruluna seslendi. 

Sorumluluklarından kaçmayacaklarını vurgulayan Çipras, ülkenin başbakanı ve hükümet olarak sorumlu olduklarının açık olduğunu, doğru olanı yapıp yapmadıklarını sorguladığını ifade etti. 

Çipras, hükümetin en zorlu döneminden geçtiğine işaret ederek, "Ölüler konuşamaz ama onların hatırasına saygı olarak doğru olanı söylemek boynumuzun borcu. Yunan halkı ve kabine önünde, bu trajedinin siyasi sorumluluğunu aldığımı belirtmek istiyorum." diye konuştu.

İtfaiye ve emniyet güçlerinin istifa çağrılarıyla hedef alınmamasını isteyen Çipras, şöyle devam etti:

"Daha önceki trajediler de bir kurala dönüştüğü gibi mücadele döneminde kelle almak, siyasi cesaret değil, siyasi korkaklık işaretidir."  

Çipras, yıllar boyunca ülkenin sahillerde kaçak yapılaşmanın oluştuğunu, bu durumu düzeltmek için bir yasa tasarısı hazırlayacaklarını belirterek, "Buldozerleri çıkarıp mücadele etmemiz gerekiyorsa, daha sonraki trajediyi bekleyemeyiz." ifadesini kullandı. 

Ülkesinin 8 yıl sonra kurtarma paketinden çıkarak egemenliğini geri alacağını vurgulayan Çipras, kimsenin ülkeyi istikrarsızlaştırarak bunu engelleyemeyeceğini kaydetti.

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki yangında  hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye yükseldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Geliyoruz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya da bu yangını Başkan Tayyib Erdoğan in üzerine atmazlarsa iyidir
    Cevapla
  • Geliyoruz 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc Zandan sakının diyor ben bu adamın dediğine inanmıyorum diyeceğim lakin zan olur diye korkuyorum lakin bunlar yine oyun pesindeler sanki krizin eşiğindeler AB den para koparmak için kendileri bile yapmış olabilir zira bu zihniyet binlerce mültecinin denizde boğularak ölümüne göz yumdu bunlar Suriye'de binlercesinin ölümünu hiçe saydı bunlar irakliyi afganistanliyi görmezden geldi bunlar kendi halkına bile bunu yapmış olabilirler bunlar dan herşey beklenir.. Yunan da olsa yanarak ölen bizim dinimizde şehit sayılır Allah yanarken ki çektikleri azaba mukabil inşaallah onları affeder sorumluları kimse onlarında karşılığını verir çünkü biz mazlumdan yanayız kim ne derse desin
    Cevapla
  • Camlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Ister yansin ister bogulsun son sözleri sahadet etmedikce sehitlik diye bir sey yok o kadar basit degil
    Cevapla
  • ttfvol 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde 320 madenci öldü bi allahın kulu istifa etmedi edenide geri çevirdiler..
    Cevapla
  • Bu iş böyle 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaw iyimisin adamlar öldü sonra sorumluluğu üstüme aldım diyorsun olaylar olurken sorumlu sen değildin gibi ifade psikolojik açıdan Kılıçdaroğlu ile benzeşiyor
    Cevapla
  • kon42 5 yıl önce Şikayet Et
    ufak bir torpil yolsuzluk bir kackişinin ölümene sebebiyet veren bir olay başındaki kişi kendini sorumlu tutar ve derhal istifa eder avrupada böyle bizdekigibi sandalya japon yapıştırıcı gibi yabışmazlar olay bu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız