Danıştay'dan Canan Karatay'a şok

Danıştay, “Gebelikte şeker yüklemesi testi bebeği zehirliyor” şeklindeki açıklaması nedeniyle şikayet edilen Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın 15 gün süreyle meslekten men cezasını onandı.

Danıştay'dan Canan Karatay'a şok
Danıştay'dan Canan Karatay'a şok
GİRİŞ 30.07.2018 06:52 GÜNCELLEME 30.07.2018 06:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Üç yıl önceki bu sözlerden sonra harekete geçen Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Ocak 2015’te Canan Karatay’ı İstanbul Tabip Odası’na şikayet etmişti. Yapılan soruşturma sonunda Karatay’ın “15 gün meslekten alıkoyma” cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmişti.

Karatay karara itiraz etti ama sonuç alamadı. Bunun üzerine kararının iptali istemiyle Ağustos 2016’da Ankara 12. İdare Mahkemesi’ne iptal davası açtı. Ancak mahkeme disiplin işleminin iptali istemli davanın reddine karar verip, “Disiplin cezası yerindedir” dedi.

 

 

DANIŞTAY CEZAYI ONADI

Karatay’ın avukatı bu kez de yerel mahkeme kararının iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdari Dava Dairesi’nde istinaf yoluna başvurdu. Ancak buradan da istediği sonuç çıkmadı. Karatay, bu kez Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını 19 Mart’ta temyize götürdü. Ancak Karatay’ın bu girişimi de sonuç vermedi. Son olarak Danıştay 8. Ceza Dairesi, Karatay’a verilen 15 gün süreyle meslekten men cezasını onadı.

YORUMLAR 11
  • Hacı 5 yıl önce Şikayet Et
    Cezaevine gönderin saçma bilgilerini de silin. Kanıtlamayan bilgileri halka kanıtlanmış gibi sunmanın cezasını çeksin
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Hoca doğru yolda ama millet hangi yolda. ?
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    zannederim Canan Hanım ın biraz psikolojik sorunları var,bi zaman önce millete tuzlu su için,meyve yemeyin,bol tereyağı yiyin ,zeytinyağı için gibi olumsuz şeyler demişti,ve bunları derken tuzun fazlasının zararlı olduğunu,tereyağının faydası kadar zararıda olduğunu,zentinyağında asit olduğunu fazlasının zarar verebileceğini,meyvenin faydalarını düşünmemişti.bi aklı başına gelsin,kendini ne sanıyor,olur olmaz laf edip milletin kafasını karıştırıyor.
    Cevapla
  • Müstehak mı? 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadın amerikan kalp birliği yalan söylüyor, yüzlerce kitap yalan söylüyor diyor, sonra sana niye inanlım deyince beş paralık bir makaleyi elinde sallayıp bak bu adamın çalışması böyle söylüyor diyor. O adamın yalan söylüyor ya da yanılıyor olma ihtimali yüzlercesinden daha mı küçük? İşine gelen bilimsel çalışmayı milletin gözüne sokmaya çalışıyor, işine gelmeyene çamur atıyor. EKMEK YEME, MEYVE YEME noktasına geldi, hala uyuyor millet.
    Cevapla
  • fth23 5 yıl önce Şikayet Et
    kadın doğru diyor şeker yüklenmesi denen saçmalık bebeklere anneye bir işkencedir bence.bizedeyaptırdılar onuda yine doktor hata yapmış ultrasyona bilgileri yanlış girmiş sistemde bebeğin gelişimin düşük olduğunu gösterdi bi sürü sorun yaşadık,şimdiki doktorlar kitapla doktorluk yapıyor tecrübeyle çalışmayla değil,nerde o ibni sianalar lokman hekimler...
    Cevapla
  • Uzm.Dr. 5 yıl önce Şikayet Et
    Kitapla doktorluk yapanı bulursan öp başına koy. Nimettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini