Ehliyet sınavında bir dönem sona erdi!

Milli Eğitim Bakanlığınca tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçirilmesiyle ehliyet sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı sona erdi. Adaylar, sınav sorularını "e-sınav" merkezlerindeki bilgisayarlardan yanıtlayacak ve sonuçlarını hemen öğrenebilecek.

Ehliyet sınavında bir dönem sona erdi!
Ehliyet sınavında bir dönem sona erdi!
GİRİŞ 05.08.2018 13:29 GÜNCELLEME 05.08.2018 13:29
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığınca ( MEB), tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçirilmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu (ehliyet) sınavlarında kağıt ve kalem kullanımı son buldu. Adaylar, bundan sonra sınav sorularını "e-sınav" merkezlerindeki bilgisayarlardan cevaplayacak.

AA muhabirinin, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"ları bundan sonra 81 ilde yapılacak.

 

 

Daha önce, 28 ilde bulunan e-sınav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçirilmesiyle, motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kağıt ve kalemle yapılması sonlandırıldı. Kağıt ve kalem kullanılarak dün yapılan son sınava 108 bin kişi katıldı. 

Adaylar, bundan sonra 81 ildeki e-sınav merkezlerinde sınava girecek. Bu kapsamda yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın sınava girmesi öngörülüyor.

MALİYETLER DÜŞECEK

Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde sınava randevu sistemiyle en yakın tarihte girebilecek ve sonuçlarını sınavın hemen ardından öğrenebilecek.

Kullanıcı dostu bilgisayar arayüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan da kurtulacak, bilgisayar kullanmayı bilmeyenler bile soruları rahatlıkla cevaplayabilecek.

E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak.

Motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"larının Türkiye genelinde yapılmasıyla, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetler de düşecek.

YORUMLAR 28
  • Y66 5 yıl önce Şikayet Et
    Trafiğe bakıyorumda, zaten büyük bir çoğunluk bunların kalen tutmasını bilmez.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    İSPARTADA bir yıldır sistem uygulanıyor zaten..
    Cevapla
  • Dayı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ispartada ehilyetleri marketten almıyormusunuz?
    Cevapla
  • Trafik canavari 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ulkede trafik polisleri ne ise yarar cevabini verebilecek var mi? bence oncelikle trafik polislerini denetleyen kurum yapilmalidir..isini yapmayani sutlayin gitsin..
    Cevapla
  • 40yıllık şoför 5 yıl önce Şikayet Et
    Trafik polisi'mi, o'da ney ?
    Cevapla
  • Aydın 5 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet sınavında hangi dönem sona erdi acaba merak ediyorum. 1989 senesinde 18 yaşıma girdiğimde Fransa'da ehliyet sınavına girmiştim: sorular sırasıyla dev ekranda görünüyordu, kaset bir kere ekranda görünen soruları okuyordu, 10 saniye cevap süresi vardı; cevap kağıdını tığ gibi bir kalemle deliyorduk, sınav sonrası kağıtlarımız makinadan geçiyordu ve hemen sıcağı sıcağına bize sonucu bildiriyorlardı. Bu kadar!!! Yıl 2018, ne kadar teknolojiyi geriden takip ediyoruz, bir de övünüyorlar!!!!!
    Cevapla
  • Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu anlattığın teknoloji mi ya? Şimdi biz internetten yapıyoruz sen neden bahsediyorsun? Bırak bu batı hayranlığını biz herşeyi batılılardan daha iyi yaparız.
    Cevapla
  • Sayokan 5 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle malatya da herkesin ehliyyetine el konulmalı
    Cevapla
  • maraşlı 5 yıl önce Şikayet Et
    hele hele sen bide maraşa gel gardaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!