ABD'li heyet Türkiye'de! F-35 ve S-400 görüşmesi

ABD ile Türkiye arasında gerginlik devam ederken Amerikan Kongresi'nden bir heyet Ankara'ya geldi. Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi ve F-35'lerin teslimatıyla ilgili sıkıntılar görüşüldü.

ABD'li heyet Türkiye'de! F-35 ve S-400 görüşmesi
ABD'li heyet Türkiye'de! F-35 ve S-400 görüşmesi
GİRİŞ 27.08.2018 16:21 GÜNCELLEME 27.08.2018 16:21
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

ABD Kongresi'den bir heyet, Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. ABD'den Ankara'ye gelen heyetin başkanlığını Michael R. Turner yapıyor. Türk heyetin başkanlığını ise Osman Aşkın Bak yaptı. 

ABD HEYETİ S-400 RAHATSIZLIĞINI BELİRTTİ

 

 

NTV'nin aktardığına göre, Türk heyet ile ABD heyeti, F-35, S-400 ve terör örgütü PKK konusunu görüştü. ABD heyeti, Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmesi durumunda F-35'lerle ilgili yaptırımların kaldırılabileceği mesajı verdi. Heyetin, "İlişkilerin düzelmesini istiyoruz. S-400'lerden vazgeçin, F-35'ler için engel kalksın" dediği aktarıldı.

TÜRK HEYETİNİN ABD'DEN İSTEDİKLERİ

ABD heyeti, Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi mesajını verirken, Türk heyeti ABD Kongresi'nin Türkiye'ye karşı olumsuz tavrını kaldırmasını istedi. Türk heyeti, terör örgütü PKK ile mücadelede ABD'nin üzerine düşeni yerine getirmediğini, daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR 115
  • Dik durun! 5 yıl önce Şikayet Et
    S400 den vazgeçersek,Rusya ve Çin bize korkak derler ! Saygınlığımız yok olur gider.Bu heyetle görüşmek bile çok yanlış!!!
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    s400 alırız s 600 sizene yaa hayırdır amerkanın bu s 400 tripi neden_? amerikaya güvenmiyorum 2 yüzlüler ve yalancılar.. reisimiz s600 alacak daha :)))
    Cevapla
  • Doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek sıkıntımız f35 almak almamak mis sanki.suriyede terörü besleyen abd deve kuşu misali görünmüyor sanıyor.bence 2 batarya daha S400 alınsın.kapak olur.
    Cevapla
  • murat çingiş 5 yıl önce Şikayet Et
    Fetö konusu hiç gündeme gelmemiş mi?
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu iki yüzlü ABD ye yol verin gitsin bence hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç güven veren siyasetçileri yok sözlerinin değeri yok sözünün arkasında durmuyolar bebek katillerine silah veren bebeklere kurşun sıkan teröristlere destek veren bir ABD cehenneme kadar yolunuz var bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim