Brunson'ın avukatı AYM'ye gidiyor

İzmir'de terör örgütleri PKK ile FETÖ adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanırken, ev hapsi kararıyla tahliye edilen ABD'li ajan Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, yerel mahkemelerin itirazlarını reddetmesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) itiraz süreci başlatacaklarını söyledi.

Brunson'ın avukatı AYM'ye gidiyor
Brunson'ın avukatı AYM'ye gidiyor
GİRİŞ 28.08.2018 11:23 GÜNCELLEME 28.08.2018 11:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Halavurt, "Gerekçeli kararın elimize gelmesinden sonra 1 ay içinde bireysel başvurusu için Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz" dedi.

Üst mahkeme de reddetti

Avukat Halavurt kısa süre önce, Brunson'ın ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Başvuru reddedildi.

Mahkemenin reddettiği talep, incelenmek üzere, üst mahkeme olan İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Üst mahkeme de itirazı reddetti.

Ağır ceza mahkemelerince itirazların reddedilmesi üzerine avukat Halavurt, 1 ay içinde AYM'ye bireysel başvuruda bulunacaklarını açıkladı. 

YORUMLAR 4
  • Lazrail 53 5 yıl önce Şikayet Et
    İsmail Cem denen şahıs teröristi savunuyorsun senin ondan farkın nedir? Bruson abdli bir teröristtir. Sende bu teröriste yardım etmiş olmuyor musun? Sizin gibilerin yeri sadece cehennem olur inşallah
    Cevapla
  • Soner 5 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüleri bile hak ihlali var diye serbest bırakmaya çalışan AYM brunson'u hemen bırakır ... malesef hala bu köhne AYM zihniyetinden kurtulamadık !
    Cevapla
  • nail 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD PAPAZIN Kıymetliyse. çekil sınırımızdan al papazı. pkk yı besleme al papazı.fetöyü ver al papazı. şımarık çocuğun filistinden çekilsin al papazı. İncirlikten defol al papazı.yoksa çok papaz kaçtı oynarsın trump.
    Cevapla
  • Nail 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bir Türk ABD de casusluk yapsa abd serbest bırakırmıydı. bırakmazdı en kötü cezaevinde işkence tecavüz herşey yapardı.geçmişte guatalama esir kamplarında müslümanlara neler yapıldığı görüldü oysa papaz sadece ev hapsinde lüks hayat yaşıyor . buda yanlış pkk lıların kaldığı en ağır cezaevine konmalı ve ABD YE gel alabiyorsan al deyip rest çekmeliyiz .Buna gücümüz yeter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması