İstanbul'da şarbon kabusu!

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişinin başvurduğu bildirildi.

İstanbul'da şarbon kabusu!
İstanbul'da şarbon kabusu!
GİRİŞ 01.09.2018 23:43 GÜNCELLEME 02.09.2018 03:47
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

İstanbul'da 22 kişi şarbon şüphesiyle hastanelere başvurdu. 14 kişi taburcu oldu, 4 kişi tedavi altına alındı. 4 kişi ise kontrol amaçlı hastanede tutuluyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

"Hastanelere başvuran vatandaşlarımızın tedavileri sürüyor" diyen Pakdemirli, Şarbon vakası görülen hayvanların satın alındığı işletme çevresindeki diğer hayvanlara yarın aşı yapılacağını, aşının hızlı etki gösterdiği için bölgede başka şarbon vakaları görmeyi beklemiyoruz" dedi.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları şöyle:

"22 kişi şarbon şüphesiyle başvuru yaptı. 14'ü taburcu oldu, 4 kişi de tedavi altında. Hastanelere başvuran vatandaşlarımızın tedavileri sürüyor. Etlerin geldiği özel işletme karantina altına alındı. Hayvanımızın alındığı Silivri’deki işletme özel bir işletme. İşletmede 7 hayvan var, diğer hayvanlar sağlıklı. Hayvanlar ithal hayvan değil. Hayvanların satın alındığı işletmenin 10 km etrafındaki 3500 hayvan yarından itibaren tedbir için aşılanacak. Aşı çok hızlı etki gösterdiği için bölgede başka şarbon vakası görmeyi beklemiyoruz."

İKİ MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI


İstanbul Silivri’de şarbon şüphesiyle 2 mahalle karantina altına alındı. Sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 3 bin 500 hayvanın aşılanması bekleniyor. 



İstanbul’da Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon hastalığı şüphesiyle 22 kişi başvuru yapmıştı. Yapılan başvurular sonucunda kurbanın alındığı eski Çanta Köyü olarak bilinen Balaban ve Sancaktepe Mahalleleri karantina alında alındı. Yaklaşık 10 kilometreyi kaplayan alanda bulunan 3 bin 500 hayvanın sabah saatlerinden itibaren aşılanması bekleniyor. Öte yandan jandarma ekipleri şarbon hastalığı taşıyan hayvanın nereden alındığıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 87
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Şarbonun İthal Havyanlardan geldiği çürütüldü ,sebep; Şarbon bir Hayvana bulaştığı zaman 1 ile 3 Gün arasında Ölür .. Brezilyadanda gelen Yayvanlar Şarbona aşılanıp 1 haftada geliyor 1 hafta Brezilyada, 1 haftada Türkiyede Testlere tabi tutulan Hayvanların böylece Şarbon taşıdığı çürütülüyor? .. kısaca Şarbon Büyük ihtimal ile Türkiyedenin içindeki Hayvanlardan bulaştı yani ithal Etleri Güvenle yiyebilirsiniz.
    Cevapla
  • AYŞE 5 yıl önce Şikayet Et
    Buda bi oyun kardeşlerim bunu yapmalarındaki sebep bu virüsün temel kaynağını ithal ete bağlayıp devleti suçlamak ve iç karışıklık yaratmak dikkatli olalım !!
    Cevapla
  • AYŞE 5 yıl önce Şikayet Et
    Hbv Burda en büyük görev medyaya düşüyor doğru haber yapmalılar aksi takdirde kaosun çıkması işten bile değil
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen! Çok uyanık olmalıyız!.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugün haberlerde geçiyor? İstanbulda çıkan Şarbon ,Büyükçekmecede yerli beside çıkıyor?Peki İthal veya ithal olmayan nasıl her yerde birden şarbon çıkıyor? Çünkü Bu Amerikanın işi!... Bakıyorum ne kadar Sol zihniyet varsa kalkıp burada Devleti suçluyor? sonra bunun hesabını veremezsiniz!.
    Cevapla
  • Ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum lakin medya hastalğın ithal hayvanda olduğunu belirtiyor ve bu da halkı oldukça telaşlandırıyor .Allah sonumuzu hayretsin
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Halkımıza ; Evlerinize bir müddet Et almayın? hem Hükümete karşı oynadıkları Et,de Faiş fiyatlar kırılacak hemde hemde Amerikanın şarbon oyunu bozulacak.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    İdam gelmeden bu hainleri bitiremeyiz! İdam gelirse.ki gelecek bakın hepsi kuyruklarını kıstırıp kaçıyorlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri