Başkan Tuna talimatı verdi! Artık kullanılmayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, EGO ve ASKİ Genel Müdürlükleri ile bağlı şirket, iştiraklerde mal-hizmet alımlarında yerli malı tercihine azami riayet edilmesi talimatı verdi.

Başkan Tuna talimatı verdi! Artık kullanılmayacak
Başkan Tuna talimatı verdi! Artık kullanılmayacak
GİRİŞ 03.09.2018 13:11 GÜNCELLEME 03.09.2018 13:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Belediyeden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Tuna imzasıyla,  belediyenin tüm birimlerine yerli ve milli ürün kullanımına geçilmesine yönelik  genelge gönderildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tuna, son zamanlarda Türkiye'nin  milli birliğine yönelik yapılan ekonomik saldırılara dikkati çekerek, "Ülkemize  karşı yapılan bu saldırıları bertaraf etmek için Ankara halkına hizmet üreten ve  bu hizmetlerin ifası için kamu kaynağı kullanan belediyemiz ile çalışanlara  önemli görev ve sorumluluk düşmektedir." ifadesini kullandı.

 

 

Tuna, şunları kaydetti:

"Belediyemizin tüm birimleri, EGO ve ASKİ Genel Müdürlükleri ile  belediyemize bağlı şirketler ve bu şirketlerin iştiraklerince mal ve hizmet  alımları ile yapım işlerinde yerli malı tercihine azami riayet edilecek, varsa  yabancı ürün ve hizmetlerin yerine yerli ve milli olanları kullanılacaktır. Tüm  birimlerimizin yerli ve milli ürünlerin kullanılmasına ve tasarruf ilkelerine  özen göstermelerini önemle rica ederim. Ülkemize karşı yapılan saldırıları  bertaraf etmek için yerli ve milli üretimin arttırılması, desteklenmesi ve yerli  ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması öncelikli hedefimiz haline gelmiştir."

Belediye birimlerinde israfın da önüne geçilmesi talimatını veren  Mustafa Tuna, "Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, azami tasarruf  ilkelerine riayet edilmesi ve israfa yol açmayacak şekilde hareket edilmesi  sağlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Yandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeterince milli yandaş kullanmayın yeter.birisi kazıyor deşiyor kapatıyor hop peşinden bir hafta sonra ötekisi.en azından buna bir çare bulun pastayı ortak yesinler de ortalığı deşip kazmasınlar.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!