Sağlık çalışanına tekme tokat saldırdılar!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde hasta yakınları yoğun bakımda görevli anestezi uzmanına saldırdı. Saldırı anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

GİRİŞ 05.09.2018 19:34 GÜNCELLEME 05.09.2018 19:35
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce tedavi için özel hastaneye gelen 68 yaşındaki İ.T. yoğun bakımda tedaviye alındı.

ANESTEZİ UZMANINA SALDIRDILAR

 

 

Kanser hastası yaşlı adam bu gün öğlen saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ölüm haberini alan yaşlı adamın yakınları ise yoğun bakıma girerek görevli anestezi uzmanı Veyis Turan’a saldırdı.

YOĞUN BAKIMDA PANİK

Tekme tokat dayak yiyen sağlık çalışanını araya giren diğer sağlık çalışanları kurtarırken, yoğun bakımda kavga nedeniyle büyük panik yaşandı. Sağlık çalışanları yoğun bakımda tedavi gören ve panik yaşayan 12 hastayı sakinleştirmeye çalıştı. 

Yaşanan saldırı sonrası hastanede çalışan doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları duruma tepki gösterdi. Hastane Başhekim Uzman Dr. Ercan Yalçın, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önüne geçilmesini istedi.

Mesai arkadaşları ile birlikte açıklama yapan Yalçın, “Son derece üzücü bir olay yaşadık. Hastane çalışanları olarak, sağlık personellerine karşı yapılan şiddete karşı çıkmak adına burada toplandık. Maalesef Türkiye’nin değişik yerlerinde, değişik mekanlarında gün geçtikçe artan bu tür şiddet olaylarını duymaktayız. Bugün bir yenisine biz burada şahit olduk. Doktor arkadaşımıza vefat eden bir hasta yakınları tarafından şiddet uygulandı ve darp edildi. Bizler görevimizi yapmaya çalışırken uğradığımız bu şiddet hepimizi yıpratmaktadır. Tüm sağlık personeli alt zeminden üst zemine kadar, tüm sağlık çalışanları bundan şikayetçidir. Sağlık çalışanları olarak saati, bayramı, hafta sonu tatili olmadan ailesi ve özel hayatından fedakarlık yaparak özveri ile çalışan sağlık camiası olarak bizler büyük bir aileyiz. Başta yasa yapıcılar, kolluk kuvvetleri olmak üzere toplumun tüm bireylerini bu konuda daha hassas olmaya, sağlık çalışanlarına yönelen bu şiddete, artarak devam eden bu trene bir dur demelerine ve caydırıcı tedbirler alınmasını istiyoruz” dedi. 

Yaşanan saldırı anını anlatan anestezi uzmanı Veyis Turan ise genel durumu kötü olan bir hastaya müdahale ettiklerini, kalbi durduktan sonrada durumu bildirdikleri hasta yakınlarının yoğun bakımı basarak kendisine şiddet uyguladıklarını söyledi.

Turan kendisine saldıran kişilerden şikayetçi olduğunu ifade etti. Yaşanan saldırı anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 32
  • SLM 5 yıl önce Şikayet Et
    Anne babalarının son halinin çilesini çeken saglıkcılardan HELALLİK İSTEYECEKLERİNE aşağılık bir canlı gibi saldırmışlar. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • veri 5 yıl önce Şikayet Et
    bazı yorumlara bakıyorumda cahillik tavan yapmış ,özel hastahanelerde insanlar ölmüyormuş,öyle olsa amerikada türkiyede zenginlerin hiçbirisi ölmez,insanın nefesi sayılıdır ne bir fazla ne bir eksik buna inanmak için ilk önce müslüman olmak sonrada ALLAH 'A teslim olmak gerekir,ayrıca türkiyede insan kalitesi son yıllarda çok düştü,herkes kendini türkiyede dereceye girip 12 yıl tıp eğitimi alan doktordan daha bilgili görüyor...
    Cevapla
  • emekli asker 5 yıl önce Şikayet Et
    bu insanların geceleri yok gündüzleri yok hafta sonları yok sizler akşama kadar cep telefonda vakit geçirirken onlar cocuklarının yüzünü göremiyor,benim oğlum hekim 32 saat nöbete gidiyor haftada iki gün ayrıca gecenin üçünde acil durumlarda evden çağırıyorlar bu insanlar gerçekten çok sabırlı sadece kendini düşünen bu halka karşı...
    Cevapla
  • ferhat s 5 yıl önce Şikayet Et
    gün boyunca cesitli insanlarla karsilasiyorsunuz ve laftan anlayanlar var ve anlamayanlar var, yaptiginiz is hicde kolay deyil ama birazcik suc sizdede var, insanlara üsten bakiyorsunuz ,tersliyorsunuz vs. birazcik güler yüz, anlayis gösterseniz altdan alsaniz belki bu durumlar yasanmaz.
    Cevapla
  • Fazıl 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu an 79 yaşındaki annem kalça kırığından dolayı hastanede yatıyor, kalp, tansiyon, enfeksiyon, zatüre gibi pek çok hastalıkla da mücadele ediyor. Sgk Meram E.A.H. Sağlık çalışanları o kadar iyi ilgileniyor ki, acilden tutun, ameliyattan servisteki temizliğinden bakımına kadar. Allah razı olmaz kardeşim bu insanlara saldıranlardan. Herşey bir vesiledir. Canı alan da veren de Allahtır. Ayıptır günahtır. Gece gündüz bizler için uğraşıyorlar. Sıkıntı yaratan varsa da hastane yönetimi var adalet var amir var memur var bu ne zorbalık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler