Şaban Dişli kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Hollanda ile başlayan normalleşme sürecinde Yeni Lahey büyükelçiği'ne atanan Şaban Dişli kimdir? Dışişleri Bakanlığı tarafından atanan Şaban Dişli aslen nerelidir ve kaç yaşındadır...

Şaban Dişli kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Şaban Dişli kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 07.09.2018 14:31 GÜNCELLEME 07.09.2018 14:31

Türkiye ve Hollanda, karşılıklı atanan büyükelçileri açıkladı. Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'ne Şaban Dişli atandı. Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'yla karşılıklı büyükelçilerin atanması hakkında bir açıklama yaptı. Bakanlık, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik olarak mutabık kalındığını ve büyükelçilerin karşılıklı olarak atandığını belirtti. Peki Şaban Dişli kimdir?

ŞABAN DİŞLİ KİMDİR?

Şaban Dişli, 22 Şubat 1958 tarihinde Sakarya'nın Geyve ilçesinde dünyaya geldi.  Lise mezuniyetinin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren Dişli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü'nden mezun oldu. New York Eyalet Üniversitesi'nde Matematiksel Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. Harvard Üniversitesi'nde üst düzey yöneticilik programına katıldı.

Hollanda'da Demir-Halk Bank Rotterdam Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Yurtdışı Bankalar Birliği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Hollanda Amsterdam'da bir bankanın genel müdür yardımcılığı görevine getirildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu ve 22., 23., 24. ve 26. Dönemlerde Sakarya Milletvekili seçildi.

22. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevine seçildi.  Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlıgı görevi üstlenen Dişli, 19 Ekim 2017 tarihinde bu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Şaban Dişli evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor