Boa ve piton yılanı kaçakçılarına suçüstü!

Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü sosyal medya üstünden hayvan kaçakçılığına geçit vermiyor.

Boa ve piton yılanı kaçakçılarına suçüstü!
Boa ve piton yılanı kaçakçılarına suçüstü!
GİRİŞ 08.09.2018 23:38 GÜNCELLEME 08.09.2018 23:38

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü, doğal yaşamı korumak için, Facebook ve bazı sitelerde piton ve boa yılanlarının yasadışı satışlarının yapıldığına dair gelen ihbarları değerlendirmeye devam ediyor.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Konu ile alakalı geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmalarda satılık boa yılanı ilanı veren A.K isimli şahısla müşteri gibi iletişime geçen 1.Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü görevlileri; 1.600 TL karşılığında 1 adet boa yılanını satın almak üzere Maltepe ilçesinde A.K ‘nin vermiş olduğu adrese Maltepe Asayiş Büro Amirliği görevlileri ile birlikte gidip şahıs yılanı teslim etmek istediği esnada suç üstü yakalama gerçekleştirdi.

Ekipler daha sonra şahsın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda ikinci bir boa yılanına daha ulaştı. 

4950 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

Yasadışı hayvan ticareti yapan A.K isimli şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet suçundan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından adli işlem yapılıp kendisine 4950 TL idari para cezası kesildi.

1,5 metre ve 2 metre uzunluğunda olan iki adet boa yılanı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü görevlilerince gerekli sağlık kontrolünden geçirilip uygun şartlarda bakımı yapılmak üzere muhafaza altına alındı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"