Merakla bekleniyordu! Yeni büyükelçiler belli oldu

Merakla beklenen kararname açıklanmaya başlandı. Dışişleri Bakanlığında bazı büyükelçiliklere ve daimi temsilciliklere atamalar yapıldığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bazı büyükelçileri arayarak yeni görev yerlerini tebliğ ettiği öğrenildi.

Merakla bekleniyordu! Yeni büyükelçiler belli oldu
Merakla bekleniyordu! Yeni büyükelçiler belli oldu
GİRİŞ 13.09.2018 10:29 GÜNCELLEME 13.09.2018 13:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı’nda merakla beklenen büyükelçi kararnamesi belli olmaya başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu sabahtan itibaren yeni büyükelçilere görev yerlerini bildirmeye başladı.

ÜMİT YALÇIN LONDRA BÜYÜKELÇİSİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi’nden önce Dışişleri Müsteşarı olarak görev yapan Büyükelçi Ümit Yalçın Türkiye’nin yeni Londra Büyükelçisi oldu. Faruk Kaymakçı’nın Dışişleri Bakan Yardımcılığı’na atanması üzerine boşalan Türkiye’nin Brüksel’deki AB Daimi Temsilciliği’ne Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden önce AB’den sorumlu Müsteşar Yardımcısı olan Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay atandı.

 

 

Bir diğer kritik başkent olan Moskova’ya da Konsolosluk Genel Müdürü eski Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar getirildi. Atina’ya da Kıbrıs Dairesi’nden Büyükelçi Burak Özügergin atandı.

ATAMALAR SÜRÜYOR...

Cihat Erginay Madrid, Mustafa Pulak Prag, Ümit Yardım Viyana, Murat Ateş Brazil, Korhan Karakoç Canberra Avustraly), Füsun Aramaz Bükreş büyükelçileri oldu. Kaan Esener de Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliği’ne atandı. Çavuşoğlu’nun büyükelçi atamalarını duyurmaya devam ettiği başta Afrika ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye yeni büyükelçiler atanacağı bildirildi.

NATO’YA DA YENİ İSİM

NATO Daimi Temsilciliği’ne de geçmişte Afganistan’da görev yapmış Basat Öztürk atandı. Murat Başçeri- Lefkoşa, Songül Uzan- Podgorica (Karadağ), Vural Altay- Buenos Aires, Tuğrul Biltekin- Ouba, Serhat Akser- Libya, İnci Ersoy -Paraguay, Yonca Özçeri- Abidjan, Onur Özçeri- Kotonu, Lale Ülker- Lisbon, Yağmur Güldere- Kiev, Kerek Uras- Ottowa, Fazlı Çorman- Oslo, Murat Onar-- Bamako, Sadık Arslan- BM Cenevre, Alp Ay- Luanda, Özlem Ulueren- Akra, Yaprak Alp-Adis Ababa, Kerem Alp- Kampala, Gökhan Turan -Vilnius, Çağrı Sokar- Kosova, Ali Rıza Özcoşkun-Lima büyükelçileri oldu.

YORUMLAR 3
  • Kayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri SU VE KANALİZASYON KURUMU KASKİ ,erciyesin menba suyu Kayseri de içilemiyor ,yüzme havuzu dezenfekte eder gibi kimyasal dolu Kayseri sularında , milleti hasta edecekler
    Cevapla
  • meraklı vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet müdürleri kararnamesi yokmu daha değişmesi gereken cok il ve ilçe emniyet müdürleri var birde bu konuya el atın bakanim
    Cevapla
  • Ethem 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd bostona dogru duzgun birini atayinda hem kendi calissin hemdr bu yangel yat yapan calisanlar vatandasin isini yapsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak