Türkiye'nin gururu olacak... Elvan mucize peşinde

Türk bilim insanı Elvan Böke, Avrupa'nın en büyük genom düzenleme merkezinde, ALS ve Alzaymır hastalıklarına karşı çözüm arıyor.

Türkiye'nin gururu olacak... Elvan mucize peşinde
Türkiye'nin gururu olacak... Elvan mucize peşinde
GİRİŞ 15.09.2018 17:26 GÜNCELLEME 15.09.2018 17:26
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

1986 doğumlu Türk bilim insanı Elvan Böke, Barcelona'da bulunan ve Avrupa’nın en büyüğü kabul edilen Genom Düzenleme Merkezinde Oositler ve Hücre Biyolojisi bölümlerini yönetiyor. Böke’nin liderliğini yaptığı ekip, ALS ve Alzaymır gibi hastalıklarda yer alan amiloid agregatlarının çözünmesini anlamayı sağlıyor. 

Genç bilim insanı Böke buluşunu, "Amiloid tipi agregatların (patolojik bir durumda farklı doku ve organların hücreleri arasında biriken madde), bu iki hastalıkta önemli rolleri bilinir. Normalde amiloidleri patolojik agregatlar olarak düşünülür. Bu oluşumlar, görevlerini tamamladıktan sonra çözülür. Fakat problem varsa ve yapmazlarsa, çok hızlı bir şekilde patolojik hale gelebilirler. Oositlerde bir fizyolojik amiloid proteini vardır. Eğer bir amiloid proteininin fizyolojik çözünmesinin nasıl çalıştığını anlarsak, bu bilgiyi Alzaymır gibi patolojik olanlara uygulamaya başladık" şeklinde anlattı. 

 

 

İngiltere'de Manchester Kanser Araştırmaları bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Daha sonra Harvard Tıp Okulunda Sistem Biyolojisi Bölümünde kazandığı burs sayesinde doktorasını tamamladı. Şubat 2017'den beri de Barselona'daki Genomik Düzenleme Merkezinde Hücre Biyolojisi ve Geliştirme programına başkanlık yapıyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    bilimsel arastirmalara gore ac kalan insanin vucudundaki kanser hucreleri kendi kendini yemeye basliyor kendini imha ediyor. ayrica aclik vucuttaki toksit maddelerin atilmasina yardim ediyor. alakasiz olacak ama namazda yapilan hareketlerin hikmeti okadar cokki avrupada doktorlar eklem ve bel agrisi icin namaz hareketlerini egzersiz olarak veriyor.abdest basli basina hikmetlerle dolu.arastirin oyle konusun arkadaslar.
    Cevapla
  • Mehemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışma ortamı neredeyse git orada çalış. LABARATUVAR vardida bizmi calismadik de Elvan kızım. Gözlerinden öperim. Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Mehemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Oh oh Maşallah tebarekAllah Allah CC zihin açıklığı versin inşallah başarılar bu Türk evladına.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Ee bi napalm yani, ortada daha bişey yok, sıradan biri.
    Cevapla
  • melih 5 yıl önce Şikayet Et
    sanki araştırmayı türkiyede mi yapıyor..
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Iyisin demi?!?!
    Cevapla
  • bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    yapabileceği ortam var mı sence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor