Hasat yaparken tarla bir anda çökmeye başladı

Konya'nın Karapınar ilçesindeki mısır tarlasında hasat yapan çiftçinin kullandığı biçerdöverin ön kısmı, aniden oluşan 2 metre çapına, 8 metre derinliğindeki obruğun içinde kaldı.

Hasat yaparken tarla bir anda çökmeye başladı
Hasat yaparken tarla bir anda çökmeye başladı
GİRİŞ 19.09.2018 16:34 GÜNCELLEME 19.09.2018 16:35
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İlçeye bağlı 8 kilometre mesafedeki, sık sık oluşan obruklarla gündeme gelen Karakuyu Mevkisi'nde, mısır hasadı yapıldığı sırada yaklaşık 2 metre çapında, 8 metre derinliğinde obrukmeydana geldi. Sağ ön tekeri obruğun içinde kalan biçerdöver, yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından, vinç ve kurtarma aracı ile çıkarıldı. 

Biçerdöverin operatörü Bünyamin Alişan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın tarlada çalışmaya başladıktan yaklaşık 1 saat sonra gerçekleştiğini söyledi. Hasat yaptığı sırada aniden obruk oluştuğunu ifade eden Alişan, şöyle devam etti: 

"ANİDEN OBRUK OLUŞTU, TARLA ÇÖKMEYE BAŞLADI"

"Biçerdöver ile mısır hasadı yaparken aniden obruk oluştu. Tarla çökmeye başlayınca önce şaşırdım. Beni izleyen tarla sahibi bağırarak ikaz edince hemen araçtan indim. Her şey normaldi, aniden oluştu. İlk defa başıma böyle bir olay geldi. Artık burada mısır hasadı yapmayacağım. Bize bir şey olmadı, buna şükür. Yıllardır Karapınar'da bu işi yapıyorum. Bu bölgede sık sık obruk oluştuğunu biliyordum ama ilk defa yaşadım. Gerçekten korkunç ve tedirginlik yaratan bir durum." 



"CAN KAYBI OLMAMASINA SEVİNİYORUZ"

Tarla sahibi Ömer İvriz ise mısır hasadı yapılırken biçerdöverin yanında olduğunu anlattı.  Biçerdöverin ön tekerinin aniden çukura düştüğünü dile getiren İvriz, "Tarlada mısır hasadı sırasında aniden obruk oluştu. Biçerdöver izlerken oluşan manzara karşısında hayrete düştüm ve o an büyük korku yaşadık. Biçerdöver
operatörüne 'Atla, kaç.' dedim. O da hemen aracı terk etti. Bölgede sürekli obruk oluşuyor. Can kaybı olmamasına seviniyoruz." dedi.

YORUMLAR 15
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    dış güçler olabilir dikkatli olunmalı
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Konyada karasal iklim bölgesinde olduğu için su sorunu var insanlarda sürekli sondaj vurduğundan yer altındakş sular kurumuş durumda.Devlet Konyada sondaj vurmayı yasaklamıştır bu yüzden. Ondan dolayıdır ki KOP projesını devreye sokacak , Türkiye'nin GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında çalışmaları yürütülen "Mavi Tünel" ile Akdeniz'e dökülen sular, ovaya akmaya başladı (Bu coğrafya bilgiside burada dursun)
    Cevapla
  • nedeni 5 yıl önce Şikayet Et
    bence tarlalar cihazla taranmali su oluklari alalni cizilmeli oralardan su gectigi belli yillar once su bitince yada topraga sesli vurunca toprak yarilri su baska yere kayar, bu sefer olurlar kurur ilerde cokmeye baslar.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Mısır’dan başka birşey ekmiyorlar oda suları çekiyor
    Cevapla
  • insanoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    kafa geldimi mangalda kül bırakmayan ahkam kesen zevat şimdide niye oraya ekim yapılıyor niye su çekiliyor yerden diyor. oysa aynı zevat veya zerzavat daha dün bu ülke niye Mısır ithal eder niye buğday ithal eder diye ahkam kesen zevatın ta kendisidir. ne yapalım bizde mi onlar gibi laf laf laf edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak