Kılıçdaroğlu'ndan İnce'yi bitirecek hamle!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul için gözüne skandallarıyla gündemden düşmeyen Muharrem İnce, Gürsel Tekin, Selin Sayek Böke, Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu'nu kestirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan İnce'yi bitirecek hamle!
Kılıçdaroğlu'ndan İnce'yi bitirecek hamle!
GİRİŞ 25.09.2018 09:54 GÜNCELLEME 25.09.2018 09:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Olağanüstü kurultay tartışmalarını yerel seçim sonuna kadar ötelemeyi başaran Kemal Kılıçdaroğlu, aday belirleme çalışmalarına hız verdi. En kilit bölgelerse İstanbul ve Ankara… Kılıçdaroğlu yönetimi İstanbul genelinde partililer üzerinde anket çalışmalarına başladı. Partililerin önüne “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olmalı?” sorusunun altına Muharrem İnce, CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ve CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke isimleri tercih olarak sunuldu.

İLK ADAY İNCE

 

 

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde beklenenin üzerinden oy almasıyla tasfiye planı tutmayan Kılıçdaroğlu, rakibini bu kez İBB’ye başkan adayı gösterip siyasi kariyerini bitirmekte kararlı. Mahmut Tanal ile ilgili talep kendisinden. Aday adaylığını aylar öncesinden açıklayan Tanal, devlet FETÖ ile mücadele ederken 80 milyonun önünde 250 kişinin katili terörist başı Feto için hüngür hüngür ağlaması, TOMA’ya tırmanmasıyla meşhur.

GÜRSEL TEKİN ZORDA

Gürsel Tekin de adaylık konusunda kartlarını açık oynamış durumda. Ancak Tekin’in, Diriliş Postası’nın ortaya çıkardığı “Kapanan dükkânlar” skandalı ile şansı epey azaldı. Parti tabanı da Tekin’e tepkili.

İKİ SÜRPRİZ VAR

Listedeki diğer isimlerden olan CHP’de hızla yükseldikten sonra ani bir kararla Kılıçdaroğlu’na isyan bayrağı çeken Selin Sayek Böke, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı sırasında “istihbari bilgiye sahip değiliz" sözleriyle PKK’ya terör örgütü diyememişti. SİHA’lara karşı çıkan PKK sempatizanı Sezgin Tanrıkulu ise şimdilik adaylık konusunda en az şans tanınan isim.

TANAL DÜNDEN RAZI

Mahmut Tanal ismi sürpriz değil. Daha önce İBB’ye aday adaylığını açıklayan hatta mezarlıkların bedava olacağı vaadini dile getiren Tanal, geçtiğimiz ay Almanya’dan yaptığı paylaşımlarla rezil olmuştu.

Türkiye yıllardır toplu taşıma araçlarında olan özellikleri sadece Almanya’ya özgüymüş gibi gösteren Tanal, İstanbul’a ne denli yabancı olduğunu ortaya koymuştu.

TOMACI TANAL

Tanal’ın en ön plana çıkan özelliği ise işgalci terör örgütü FETÖ’ye olan yakınlığı. Tanal, devlet FETÖ ile mücadele ederken 80 milyonun önünde 250 kişinin katili terörist başı Feto için hüngür hüngür ağladı. Bununla da yetinmeyen Tanal, FETÖ’ye operasyona giden TOMA’ların üstüne çıktı.

Gürsel Tekin, bu konuda kartlarını açık oynamış durumda. Bugünlerde her zamankinden daha fazla şekilde İstanbul sokaklarını gezen Tekin de skandalları ile gündemde.

SİHA SEZGİN

Sezgin Tanrıkulu’nun sicili daha kabarık. Yıllarca PKK terör örgütünün elebaşı İmralı Canisi Öcalan’ın avukatlığını yapan Sezgin Tanrıkulu, teröristlere nefes aldırmayan Silahlı İnsansız Hava araçlarını hedef almış, terörle mücadele de kullanılmamasını isteyerek PKK’nın sözcülüğünü üstlenmişti. Tanrıkulu, “İnsan hakları” kılıfı altında FETÖ ve PKK’lı teröristlere destek olmada sınır tanımıyor. CHP seçmeninin Muharrem İnce dışındaki tüm adayların marjinal yapısı konusundaki tutumu da merak konusu.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 10
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Sezgin TANRIKULU mu!? O bir ABD ajanı!...
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Chdp adayları seç seç belediye adayı yap.
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi partinize hayrınız yok bu ülkeye hiç hayrınız olmadı ve olmayacak bu ülkenin hayırsız evlatları
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    tek ortak özellikleri hainlikleri ( ince, hariç tutulabilir)
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye İnce’yi hariç tutasın ki? İnce’ye destek HDP’den ve FETÖ’den gelmedi mi? İnce de Demirtaş’ı ziyaret ederek, FETÖ’nün 17-25 Aralık kumpaslarına destek çıkarak FETÖ’yü savunmadı mı?
    Cevapla
  • hknslh 5 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu kimden kurtulmak istese bir yerlere aday yapıyor :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor